Το πλήρες πλαίσιο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών αποσαφήνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ενώ ανακοίνωσε και το πρώτο κρούσμα της Όμικρον στην Ελλάδα.

Όπως ανακοίνωσε ο Θάνος Πλεύρης το κρούσμα εντοπίστηκε στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, το κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον, το οποίο έχει ήπια συμπτώματα έφτασε στην Ελλάδα στις 26 Νοεμβρίου και του έγινε rapid test που ήταν αρνητικό. «Στις 29 Νοεμβρίου έγινε θετικό το rapid test και ακολούθησε μοριακό τεστ που κρίθηκε ύποπτο για μετάλλαξη Όμικρον η οποία επιβεβαιώθηκε το πρωί της Πέμπτης» πρόσθεσε ο κ. Ζαούτης.

«Εχει γίνει ιχνηλάτηση όλων των επαφών στις οποίες έχουν γίνει τεστ που είναι αρνητικά, παραμένουν σε καραντίνα και παρακολουθούνται» είπε ακόμα ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

«Ήταν αναμενόμενο να έχουμε κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον. Μπορούμε να διαχειριστούμε με ασφάλεια όλες τις μεταλλάξεις» τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης δήλωσε στην ΕΡΤ ότι το κρούσμα δεν εντοπίστηκε στο νομό Ηρακλείου.

Δείτε live:

Πηγή: newsbeast.gr