Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση δωροδοκίας ευρωβουλευτών που έχει συγκλονίσει την Ευρώπη υπόσχεται ο δημοσιογράφος που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα.

Ο Λουί Κολάρ με εμπειρία από το 2018 στο αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ της Le Soir ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Λάβαμε μία πρώτη πληροφορία για μια υπόθεση που «έτρεχε» και αφορούσε το Ευρωκοινοβούλιο, μέσα στον Σεπτέμβριο. Από τότε ξεκινήσαμε τη δημοσιογραφική μας έρευνα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη αποκάλυψη την Παρασκευή, παράλληλα με την τεράστια αστυνομική επιχείρηση που ξεκίνησε στην πόλη των Βρυξελλών».

Συμπληρώνει δε πως «οι ανακριτές υποψιάζονται ότι το Κατάρ προσφέρει χρήματα σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και είναι ουσιαστικά τα χρήματα τα οποία βρέθηκαν την Παρασκευή σε πολύ μεγάλες ποσότητες, στην αρχή, στο σπίτι του πρώην Ιταλού Ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Πανζέρι, και αργότερα, μέσα στην ημέρα, πιάστηκε επ’ αυτοφώρω μία εκ των αντιπροέδρων του Ευρωκοινοβουλίου, η Ελληνίδα Εύα Καϊλή, στο σπίτι της οποίας βρέθηκε επίσης μία μεγάλη ποσότητα χρημάτων. Δεν ξέρουμε ακριβώς το ποσό, αλλά μιλάμε σίγουρα για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ».

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, «αυτό δεν είναι παρά μόνο η αρχή», ενώ υπογράμμισε πως: «Η βασική μας πρόκληση είναι αυτή που συναντούν και άλλοι δημοσιογράφοι και είναι η προστασία της ταυτότητας των πηγών μας. Επίσης, όταν συζητάμε με τους συναδέλφους θέματα τόσο ευαίσθητα, θα έλεγα ότι μία ακόμα πρόκληση είναι να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση την υποκλοπή των συζητήσεων ή των πληροφοριών που έχουμε αποκτήσει, θέμα που συνδέεται επίσης με τη διασφάλιση της μυστικότητας των πηγών μας».

Πηγή: newsbeast.gr