Ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν είναι κι επίσημα ο Γερμανός παιδόφιλος, Κρίστιαν Μπρίκνερ, ο οποίος βρίσκεται σε φυλακή της πατρίδας του για τον βιασμό μίας 72χρονης το 2005, στην πόλη που είχε εξαφανιστεί η μικρή τον Μάιο του 2007, όπου σε ηλικία τριών ετών έκανε διακοπές με την οικογένειά της.

Ο Μπρίκνερ θεωρείται για την πορτογαλική Εισαγγελία «Arguidο», ένας όρος που χρησιμοποιείται για τα άτομα που είναι επίσημα ύποπτοι για μία υπόθεση.

Όσον αφορά στα αίτια της απόφασης, οι Πορτογάλοι όρισαν τώρα τον Γερμανό επίσημα ύποπτο της υπόθεσης, γιατί παρήλθαν τα 15 χρόνια μέσα στα οποία οι υποθέσεις διώξεων σοβαρών εγκλημάτων μπαίνει στο αρχείο. Οι αρχές της Πορτογαλίας ήθελαν να «κρατήσουν τις επιλογές τους ανοιχτές».

Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς επιβεβαίωσε στο Sky News ότι πρόκειται «προφανώς μόνο για τυπικούς λόγους και για να αποφευχθεί η παραγραφή στην Πορτογαλία».

Μια πορτογαλική πηγή πρόσθεσε ότι «οι νομικοί λόγοι για να καταστεί επίσημα ύποπτος αφορούν το γεγονός ότι φέρεται να ομολόγησε σε έναν φίλο του ότι είχε αρπάξει τη Μαντλίν. Τα αρχεία κινητών τηλεφώνων τον τοποθετούν στην Praia da Luz τη νύχτα που εξαφανίστηκε».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο ίδιος παρέμεινε σιωπηλός αφού ενημερώθηκε ότι ήταν επίσημα ύποπτος και αρνήθηκε να ανακριθεί. Επισήμως, έχει αρνηθεί ότι εμπλέκεται στην εξαφάνιση της Μαντλίν.

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάκρισή του

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από επίσημη επιστολή με αίτημα των πορτογαλικών αρχών προς τους Γερμανούς ομολόγους τους. Ανοίγει ο δρόμος για την πιθανή πτήση του στο Algarve για επίσημη ανάκριση. Ωστόσο, δεν θεωρείται ότι υπάρχουν άμεσα σχέδια για κάτι τέτοιο.

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ ταξίδευε μεταξύ της Praia da Luz και της Γερμανίας με ένα τροχόσπιτο «VW» για αρκετά χρόνια πριν εξαφανιστεί η Μαντλίν και προηγουμένως δήλωσε ότι επιβίωνε διακινώντας ναρκωτικά. Είναι κατανοητό ότι οι Γερμανοί ερευνητές εστιάζουν την εγκληματολογική τους έρευνα στο όχημα.

Ο 44χρονος έγινε ύποπτος από τη στιγμή που φέρεται να ομολόγησε ότι απήγαγε τη Μαντλίν, ενώ καθόταν σε ένα μπαρ της Γερμανίας, 10 χρόνια από την απαγωγής της. Οι πορτογαλικές αρχές επέμειναν νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα συνεχίσουν την έρευνα παρά τις αναφορές ότι η Scotland Yard σχεδίαζε να την τερματίσει μετά από 11 χρόνια. Αστυνομικές πηγές χώρα δήλωσαν ότι το κλείσιμο της μακροχρόνιας εξέτασης της ανεξιχνίαστης υπόθεσής τους ήταν «εντελώς εκτός συζήτησης».

Πηγή: newsbeast.gr