Κατά του Αλέξη Τσίπρα στρέφεται με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα το κόμμα του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. «Μετά από 4 χρόνια σόου μεταθέσει τις ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι στην Αστυνομία» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Ο κ. Τσίπρας, τέσσερα χρόνια μετά το Μάτι, τέσσερα χρόνια μετά το τηλεοπτικό του σόου πάνω στις στάχτες, την ώρα μάλιστα που υπήρχαν ήδη δεκάδες θύματα, αποφάσισε σήμερα -μέσα από επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ- να μεταθέσει τις ευθύνες της κυβέρνησής του για την τραγωδία στην Αστυνομία» τονίζει το υπουργείο απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ που στην ανακοίνωσή του εστίαζε στον Κωνσταντίνο Τσουβάλα που υπηρετούσε μέχρι πρότινος στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

«Του αξίζει ένα “μπράβο” για το… θάρρος και την πολιτική του γενναιότητα» αναφέρει το υπουργείο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σε ό,τι αφορά στην πρόσφατη υπόθεση της ΕΥΠ είναι προφανές, για όσους έχουν στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα, ότι δεν έχει -και δεν μπορεί να έχει- την παραμικρή σχέση με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον μέχρι σήμερα Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως, κ. Τσουβάλα, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία την 3ετη αποστολή του» προσθέτει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Σύριζα

«Ο κ. Τσουβάλας είχε βασική ευθύνη για τη καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι» επεσήμανε νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Παρά την αποπομπή του από τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης τον αναβάθμισε σε γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αμέσως μετά τις εκλογές» σημείωσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Σήμερα ξαφνικά -και μετά τις αποκαλύψεις των υποκλοπών- αποφάσισε να καθαιρέσει αυτόν που επί τρία χρόνια κρατούσε παρά το εμφανές πολιτικό κόστος που του προκαλούσε.

Φανταζόμαστε ότι οποιαδήποτε υποψία πως όλο αυτό έχει σχέση με τις τελευταίες αποκαλύψεις για το παρακράτος Μητσοτάκη με τις υποκλοπές, είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας» ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newsbeast.gr