Νωρίτερα «φέρνει» τη καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία η προθεσμία από φέτος και κάθε χρόνο λήγει στις 31 Μαρτίου αντί 31 Μαΐου που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών η αλλαγή κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένης της έκδοσης των Πράξεων Προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ τον Απρίλιο εκάστου έτους, αντί για τον Σεπτέμβριο που ίσχυε πριν, και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με καταληκτική πληρωμή της τελευταίας δόσης τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «μέσω των παρεμβάσεων της Κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομικών, ο νέος ΕΝΦΙΑ γίνεται ορθολογικότερος και πιο αναλογικός. Με το νομοσχέδιο για τον νέο ΕΝΦΙΑ που θα κατατεθεί άμεσα, η κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών εισάγει βασικές μεταβολές στον φόρο, μέσω μόνιμων παρεμβάσεων με άμεσα ωφελούμενους τους πολίτες.

Στις δύσκολες οικονομικές και γεωπολιτικές συγκυρίες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, η δεύτερη, μόνιμη, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 13% από το 2022, διαμορφώνει τη, μόνιμη, συνολική μείωση του ΕΝΦΙΑ. στο 35% μέσα στα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, επιτυγχάνοντας πρόσθετη φορολογική ελάφρυνση των Ελλήνων πολιτών»

Πηγή: newsbeast.gr