Στο Σύνταγμα πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας η οποία ξεκίνησε από την οδό Γλάδστωνος με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο κόσμος έχει μαζευτεί, τόσο για να τιμήσει την μνήμη του, όσο και γιατί αντιδρά στην απόφαση του Δικαστηρίου -όπου είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις,- καθώς καταδικάστηκαν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για το στυγερό έγκλημα.

Ακολουθεί σχετικό κάλεσμα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

«“Συνειδητοποιείς πως η δύναμή σου είναι αυτή ακριβώς η ευαλωτότητα. Είναι η θέληση και η ελευθερία του να είσαι εσύ και να συνεχίσεις να ζεις παραμένοντας εσύ. Ο ευάλωτος εσύ […] Το να μπορείς να είσαι αυτό που είσαι. Και να έχεις το κουράγιο να συνεχίζεις να περπατάς”.

Ζαχαρίας – Ζακ Κωστόπουλος, Zackie Oh, 22 Αυγούστου 1985 – 21 Σεπτεμβρίου 2018

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 4 χρόνια από τότε που ο Ζακ, από τότε που η Zackie δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες συμπολίτες μας, που δεν έκαναν τίποτα για να σταματήσουν την σφαγή και να αποτρέψουν τη βαρβαρότητα.

Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την σκύλεψη του σώματος και της μνήμης του, κατά τις 17 δικάσιμους που ακολούθησαν την 3χρονη καθυστέρηση της έναρξης της δίκης μόνο θέριεψαν. Η δικαιοσύνη μίλησε. Ώρα είναι να μιλήσουμε και εμείς.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ξαναβγαίνουμε στο δρόμο για το άδικο αίμα του Ζακ, για το αίμα της αδελφής μας της Zackie, για όσες άδικες δολοφονίες ακολούθησαν.

Θα συνεχίσουμε να περπατάμε περήφανα στους δρόμους της πόλης που αγάπησες Ζακ. Άνευ όρων.

Μην κλείνετε τα μάτια σε βία και αδικία, η Zackie λείπει μια 4ετία

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Προσυγκέντρωση στη Γλάδστωνος».

Φωτογραφίες του Newbeast από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας:

Πηγή: newsbeast.gr