Θλίψη στο γαλλικό και όχι μόνο κινηματογράφο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, καθώς ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός πέθανελόγω γήρατος, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του, η Μαριάν, μέσω του ατζέντη του.

Ο Τρεντινιάν έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών, ενώ είχε μια λαμπρή καριέρα στο κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Μάλιστα, ήταν πρωταγωνιστής της ταινίας «Ζ», του «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» και της «Αγάπης», ενώ όπως ανακοίνωσε η οικογέναι του, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής (17/6) στο σπίτι του στο Γκαρ, «περιστοιχισμένος από τους οικείους του».

Επίσης, έπαιξε δίπλα στην Μπριζίτ Μπαρντό στο «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ ή ακόμη με την Ανούκ Εμέ στο «Ένας άνδρας και μια γυναίκα» του Κλωντ Λελούς και έχει κάνει περισσότερες από 120 ταινίες.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 άρχισε τα ποιητικά ρεσιτάλ με την κόρη του, την Μαρί, που έχασε τη ζωή της το 2003 από τα χτυπήματα που της κατέφερε ο σύντροφός της, ο Μπερντράν Καντά, τραγουδιστής του συγκροτήματος Noir Desir.

«Θα μπορούσα να είχα σταματήσει τη ζωή μου τη στιγμή εκείνη», είχε πει. Όμως σπρωγμένος από τους οικείους του, ανέβηκε και πάλι στη σκηνή, βρίσκοντας μια «ψυχοθεραπεία» στο θέατρο και την ποίηση.

Πηγή: newsbeast.gr