Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέλησε να εκθειάσει την αντίσταση των Ουκρανών κατά της Ρωσίας με έναν απρόσμενο παραλληρισμό, καθώς παρομοίασε τον πόλεμο στην Ουκρανία με την μάχη του Χάρι Πότερ και Βολντεμορτ

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ουκρανός πρόεδρος απάντησε διαδικτυακά σε ερωτήσεις φοιτητών του Munk School of Global Affairs and Public Policy στο πανεπιστήμιο του Τορόντο και είπε ότι έχει ως πρότυπο τον «λαό της Ουκρανίας…Ένας συνηθισμένος ουκρανός αγρότης που πήρε το τρακτέρ του και έκλεισε τον δρόμο στα ρωσικά τανκ, μια νοικοκυρά που βγήκε στον δρόμο και σταμάτησε τεθωρακισμένα οχήματα με γυμνά χέρια… Αυτοί είναι οι άνθρωποι που θαυμάζω».

Στη συνέχεια, χαμογέλασε ακούγοντας ένα σχόλιο ότι ορισμένοι τον παρομοιάζουν με τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τον… Χάρι Πότερ. «Ο Χάρι Πότερ είναι καλύτερος από τον Βόλντεμορτ. Και όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Βόλντεμορτ σε αυτόν τον πόλεμο και ποιος ο Χάρι Πότερ. Επομένως, γνωρίζουμε και πώς θα τελειώσει ο πόλεμος», τόνισε.

Στη διαδικτυακή συζήτηση, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε επίσης ότι πιστεύει πως όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποστηρίξουν στην προσεχή σύνοδο κορυφής την πρόταση για την απόδοση στη χώρα του καθεστώτος υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ. «Πιστεύω πραγματικά ότι και οι 27 χώρες της ΕΕ θα υποστηρίξουν το καθεστώς υποψηφιότητάς μας», τόνισε και συμπλήρωσε «Είναι σαν να βγαίνεις από το σκοτάδι στο φως».

Ο 44χρονος Ζελένσκι, πρώην κωμικός που είχε υποδυθεί τον πρόεδρο σε μια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά προτού ασχοληθεί με την πολιτική, έχει κερδίσει διεθνείς επαίνους για την άρνησή του να εγκαταλείψει την πατρίδα του κατά τη διάρκεια του πολέμου και για την εμψύχωση των συμπατριωτών του προκειμένου να αντισταθούν απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Πηγή: newsbeast.gr