Ο στρατός της Ρωσίας έχει εξαπολύσει νέα δριμεία επίθεση κατά των ουκρανικών δυνάμεων, με το πυροβολικό της να σφυροκοπά ανηλεώς τις θέσεις των Ουκρανών, σύμφωνα με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Μάλιστα, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι μόνο στην ανατολική Ουκρανία εξαπέλυσαν σχεδόν 400 πλήγματα την Κυριακή.

Η Ρωσία απέσυρε τις δυνάμεις της από τη Χερσώνα, στα νότια της Ουκρανίας, νωρίτερα αυτόν τον μήνα και μετακίνησε ορισμένα από τα στρατεύματά τις στα ανατολικά, προκειμένου να ενισχύσει τις θέσεις της στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, περιοχή ευρύτερα γνωστή ως Ντονμπάς.

“Οι πιο σκληρές μάχες, όπως και πριν, σημειώνονται στην περιοχή του Ντονέτσκ. Αν και υπήρξαν λιγότερες επιθέσεις σήμερα λόγω της επιδείνωσης του καιρού, ο αριθμός των ρωσικών βομβαρδισμών παραμένει δυστυχώς εξαιρετικά υψηλός”, ανέφερε ο Ζελένσκι.

“Στην περιοχή του Λουχάνσκ, προχωράμε προελαύνουμε αργά ενώ πολεμάμε. Μέχρι τώρα, έχουν γίνει σχεδόν 400 επιθέσεις πυροβολικού στα ανατολικά από την αρχή της ημέρας”, συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε επίσης ότι τα στρατεύματα στο νότο “καταστρέφουν με συνέπεια και πολύ υπολογισμένα τις δυνατότητες των κατακτητών”, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Πηγή: newsbeast.gr