Μήνυμα σε ηγέτες της βόρειας Ευρώπης απηύθυνε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας την Τρίτη (15/3) σε συνεδρίαση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στον Ουκρανία για 20η ημέρα.

Οι Ουκρανός πρόεδρος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες να αποστείλουν περισσότερα όπλα, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τη δική της ασφάλεια με το να βοηθά την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι στη Ρωσία».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φιλοξενεί σύνοδο των ηγετών της Βόρειας Ευρώπης για να συζητήσουν την άμυνα και την ασφάλεια της Ευρώπης.

«Όλοι θα είναι εναντίον της Ευρώπης εάν η Ουκρανία δεν αντέξει»

«Είμαστε όλοι στόχοι της Ρωσίας και όλοι θα είναι εναντίον της Ευρώπης εάν η Ουκρανία δεν αντέξει, άρα θα ήθελα να σας ζητήσω να βοηθήσετε τον εαυτό σας, βοηθώντας εμάς», δήλωσε ο Ζελένσκι στους ηγέτες.

«Γνωρίζετε το είδος του οπλισμού που χρειαζόμαστε…χωρίς τη στήριξή σας θα είναι πολύ δύσκολο, είμαι πολύ ευγνώμων, αλλά θέλω να πω ότι χρειαζόμαστε περισσότερα…Πραγματικά ελπίζω ότι θα είστε σε θέση να βελτιώσετε αυτό το πλαίσιο και θα δείτε πώς αυτό θα προστατεύσει την ασφάλειά σας» ανέφερε.

Πηγή: newsbeast.gr