Συγκλόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στην τελετή απονομής των βραβείων Grammy το βράδυ της Κυριακής, για τον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα του εδώ και πάνω από έναν μήνα.

«Ο πόλεμος. Ποιο είναι το ακριβώς αντίθετο της μουσικής; Η σιωπή των κατεστραμμένων πόλεων και των νεκρών» ανέφερε ο Ζελένσκι ο οποίος εμφανίστηκε στο βίντεο φορώντας το γνωστό χακί μπλουζάκι πριν εμφανιστεί στη σκηνή των Grammy για να τραγουδήσει ο John Legend μαζί με τους Ουκρανούς καλλιτέχνες Μίκα Νιούτον και Λιούμπα Γιακιμτσούκτ.

«Οι μουσικοί μας φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα αντί για σμόκιν. Τραγουδούν για τους τραυματίες στα νοσοκομεία, ακόμη και για αυτούς που δεν μπορούν να τους ακούσουν. Αλλά η μουσική ακούγεται ανεξαρτήτως συνθηκών» συγκίνησε ο Ουκρανός πρόεδρος και ζήτησε από όσους παρακολουθούσαν την τελετή να βοηθήσουν τη χώρα του «με όποιον τρόπο μπορούν».

«Υπερασπιζόμαστε την ελευθερία μας να ζούμε, να αγαπάμε, να μας ακούν. Στη γη μας μαχόμαστε τη Ρωσία η οποία με τις βόμβες της προκαλεί μια φρικτή σιωπή. Μια σιωπή θανάτου. Γεμίστε τη σιωπή με τη μουσική σας. Γεμίστε τη σήμερα για να πείτε την ιστορία μας» επισήμανε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

«Πείτε την αλήθεια για τον πόλεμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην τηλεόραση. Στηρίξτε μας με όποιο τρόπο μπορείτε. Οποιονδήποτε, αλλά όχι με τη σιωπή. Και μετά θα έρθει η ειρήνη» κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: newsbeast.gr