Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας τοποθετήθηκε για τον θάνατο της 21χρονης στη Θεσσαλονίκη, καθώς την παρέσυρε ένα όχημα, με τον οδηγό να την εγκαταλείπει και σημείωσε πως εύχεται να «είναι το τελευταίο θύμα στους δρόμους της πόλης».

Μιλώντας στο δημοτικό συμβούλιο ανέφερε πως «είναι αδιανόητο να αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες σε αστικό ιστό, που βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια πεζών. Για το ζήτημα της εγκατάλειψης δεν έχω λόγια να πω. Είναι πέρα από κάθε περιγραφή και σκέψη».

«Απευθύνω κάλεσμα προς όλους τους οδηγούς να αποφεύγουν υψηλές ταχύτητες, να ακολουθούμε τον ΚΟΚ. Είναι αδιανόητο να χάνονται ζωές στο κέντρο της πόλης. Αλλά και στην Πολιτεία για να δούμε άμεσα τι πρέπει να κάνουμε. Η επιτήρηση με ηλεκτρονικά μέσα ίσως πρέπει να καθιερωθεί. Δεν πάει άλλο. Άμεσα εδώ και τώρα να υπάρχει έλεγχος παντού, ιδιαίτερα στα κεντρικά σημεία. Οδηγοί χωρίς διπλώματα είναι πολλοί, αυτοκίνητα χωρίς ασφάλιση και χωρίς συντήρηση. Δεν μπορεί στους ελληνικούς δρόμους να επικρατεί μαγκιά και ατιμωρησία», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σημείωσε πως θα πρέπει να γίνουν καμπάνιες ώστε να αλλάξει «η κουλτούρα στο τιμόνι, να υπάρχει σεβασμός και υπευθυνότητα».

Πηγή: newsbeast.gr