Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, η Μίλαν πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ως πραγματικός σούπερ σταρ και αρχηγική παρουσία έβγαλε μία ηγετική ομιλία στα αποδυτήρια μετά το φινάλε του τελευταίου αγώνα κόντρα στη Σασουόλο για το καμπιονάτο.

Ο Σουηδός αστέρας είπε σε συμπαίκτες, διοίκηση και τιμ να μαζευτούν για να τους μιλήσει, τους καθησύχασε ότι δεν πρόκειται για αποχαιρετιστήριο λόγο και αφού εξήρε την προσπάθεια και τις θυσίες που κατέβαλλαν όλοι προκειμένου να γίνουν ομάδα και ν’ ανατρέψουν τα προγνωστικά, αναποδογύρισε το τραπέζι που βρισκόταν μπροστά του και με ένα σύνθημα κήρυξε την έναρξη των πανηγυρισμών των νέων πρωταθλητών Ιταλίας.

Η ομιλία του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στ’ αποδυτήρια

«Μαζευτείτε όλοι εδώ. Παιδιά, μείνετε ήσυχοι. Δεν πρόκειται να πω “αντίο”. Από την πρώτη ημέρα που επέστρεψα στην ομάδα – μετά ήρθαν και άλλοι -, πολύ λίγοι πίστευαν σε εμάς. Αλλά όταν καταλάβαμε πως πρέπει να κάνουμε θυσίες, να υποφέρουμε, να πιστέψουμε και να δουλέψουμε, όταν έγιναν όλα αυτά, γίναμε σύνολο. Κι όταν είσαι ένα σύνολο, μπορείς να πετύχεις όσα πετύχαμε εμείς. Τώρα είμαστε πρωταθλητές Ιταλίας.

Και πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες. Τώρα μιλάω εκ μέρους όλης της ομάδας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης τον Πάολο Μαλντίνι, τον Ρίκι Μασάρα, τον Ιβάν Γκαζίδη. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ήμασταν πραγματικό σύνολο αυτή τη σεζόν. Κανείς δεν πίστευε σε εμάς στην αρχή της περιόδου, αλλά μέσα από τις παραπάνω αξίες, γίναμε πιο δυνατοί. Είμαι πολύ περήφανος για όλους σας. Τώρα, κάντε μου μια χάρη: πανηγυρίστε σαν πρωταθλητές, διότι δεν ανήκει μόνο το Μιλάνο στη Μίλαν, αλλά όλη η Ιταλία».

Πηγή: newsbeast.gr