Η Τσέλσι ανήκει πλέον στον Αμερικανό Τοντ Μπόλι, κάτι που θα ανακοινωθεί και επισήμως την προσεχή Δευτέρα (30/5), με την εποχή του Ρόμαν Αμπράμοβιτς να κλείνει και τυπικά. Ένα τέλος που σφράγισε και ο ίδιος ο Ρώσος με τη δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα του κλαμπ, μέσω της οποίας αποχαιρέτησε τους Λονδρέζους και τους οπαδούς τους.

Ο Ρώσος ολιγάρχης αγόρασε το 2003 τις μετοχές της Τσέλσι και από την πρώτη στιγμή ξόδεψε τρελά ποσά για να την κάνει πρωταγωνίστρια, αρχικά στην Αγγλία και στη συνέχεια στην Ευρώπη, αφού επί των ημερών του κατέκτησε δύο φορές το Champions League. Ο πόλεμος στην Ουκρανία όμως και οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στους Ρώσους από τη βρετανική κυβέρνηση τον ανάγκασαν να πουλήσει τις μετοχές του, αποχαιρετώντας τώρα τους Λονδρέζους με την ακόλουθη δήλωση.

«Πέρασαν τρεις μήνες από την ημέρα που ανακοίνωσα την πρόθεσή μου να πουλήσω την Τσέλσι. Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών η ομάδα δούλεψε σκληρά για να βρεθεί ο κατάλληλος και να οδηγήσει την Τσέλσι στο επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας της.

Για να είσαι ιδιοκτήτης σε αυτό το κλαμπ, πρέπει να είσαι και απόλυτα υπεύθυνος. Από την πρώτη μου μέρα στην Τσέλσι πριν από περίπου 20 χρόνια, αντίκρισα πόσα μπορεί να πετύχει αυτό το κλαμπ. Το σκεπτικό μου ήταν να καταφέρει ο νέος ιδιοκτήτης να συνεχίσει την επιτυχία της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας, όπως επίσης και να έχει το κίνητρο και την επιθυμία να εξελίξει πολλά κομμάτια του κλαμπ, της ακαδημίας και του φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Είμαι χαρούμενος που πλέον η υπόθεση έφτασε στο τέλος της. Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα αφεντικά, εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Ήταν τιμή της ζωής μου να είμαι κομμάτι της Τσέλσι και θα ήθελα να ευχαριστήσω παίκτες, επιτελείο και τους οπαδούς με τους οποίους συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα υπέροχα χρόνια.

Είμαι περήφανος για τις επιτυχίες που γευτήκαμε, εκατομμύρια κόσμος θα ευνοηθεί τώρα από τον κερδοφόρο φιλανθρωπικό οργανισμό και εύχομαι να συνεργαστεί η κληρονομιά που δημιουργήσαμε μαζί.

Σας ευχαριστώ

Ρόμαν».

Πηγή: newsbeast.gr