Η εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε ελπίζει ότι το κοκτέιλ αντισωμάτων της για τον κορονοϊό θα παραμείνει αποτελεσματικό και απέναντι στη μετάλλαξη Μποτσουάνα – πήρε το όνομα της από τη χώρα όπου πρώτα εντοπίστηκε – εξετάζει επίσης κατά πόσο είναι ανθεκτική στο εμβόλιό της.

«Όπως και με όλες τις αναδυόμενες παραλλαγές, εξετάζουμε τη B.1.1.529 για να κατανοήσουμε περισσότερα για αυτήν και τις επιπτώσεις της στο εμβόλιο» ανέφερε η εταιρεία, διευκρινίζοντας ότι διεξάγει έρευνες στην Μποτσουάνα και την Εσουατίνι (πρώην Σουαζιλάνδη) για να συλλέξει δεδομένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Εξετάζουμε επίσης το κοκτέιλ αντισωμάτων AZD7442 απέναντι σε αυτήν την παραλλαγή και ελπίζουμε ότι θα διατηρήσει την αποτελεσματικότητά του αφού περιέχει δύο ισχυρά αντισώματα με διαφορετική και συμπληρωματική δράση απέναντι στον ιό», σημείωσε η εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως προ ολίγου η παραλλαγή B.1.1.529 ή «μετάλλαξη Μποτσουάνα» έλαβε την ονομασία «Όμικρον» -από το γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου- από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Πηγή: newsbeast.gr