Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν το οπλοστάσιο τους και παρουσίασαν επίσημα το B-21 Raider, το οποίο είναι ένα νέο stealth βομβαρδιστικό 6ης γενιάς, ενώ μόνο το ένα κοστίζει 700 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τον theguardian.com, τα αποκαλυπτήρια έγιναν από την αμερικανική Πολεμική Αεροπορία, που σημείωσε πως χαρακτηρίζεται ως «το πιο προηγμένο στρατιωτικό αεροσκάφος που φτιάχτηκε ποτέ».

Μάλιστα, αναμένεται να αντικαταστήσει τον προκάτοχό του B-52 έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τόσο πυρηνικών όσο και συμβατικών όπλων.

Επίσης, με βάση την κατασκευάστρια εταιρεία Northrop Grumman, διαθέτει stealth χαρακτηριστικά τα οποία θα του επιτρέψουν να διεισδύει βαθιά σε περιοχές όπου είναι ανεπτυγμένα εχθρικά συστήματα αεράμυνας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, μίλησε στην παρουσίαση του βομβαρδιστικού και δήλωσε πως «είναι η απόδειξη των διαχρονικών πλεονεκτημάτων της Αμερικής όσον αφορά την εφευρετικότητα και την καινοτομία».

«Αυτό το βομβαρδιστικό χτίστηκε σε ένα θεμέλιο ισχυρής, δικομματικής υποστήριξης στο Κογκρέσο και λόγω αυτής της υποστήριξης, σύντομα θα πετάξουμε αυτό το αεροσκάφος, θα το δοκιμάσουμε και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην παραγωγή. Το B-21 είναι ικανό να δικτυωθεί σε όλο το πεδίο μάχης με πολλαπλά συστήματα και σε όλους τους τομείς. Υποστηριζόμενο από ένα ψηφιακό οικοσύστημα καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, το B-21 μπορεί να εξελιχθεί γρήγορα μέσω γρήγορων τεχνολογικών αναβαθμίσεων που παρέχουν νέες δυνατότητες για να ξεπεράσει τις μελλοντικές απειλές», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Δείτε φωτογραφίες από τα αποκαλυπτήρια:

Πηγή: newsbeast.gr