Στόχος του Ρώσου Προέδρου από την αρχή ήταν η διάλυση του ΝΑΤΟ, καθώς θα προτιμούσε να αντιμετωπίζει 30 χωριστές χώρες ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η ενότητα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του G7, της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το πλέον σημαντικό για να σταματήσουμε «αυτόν τον άνθρωπο, που στη χώρα μου πιστεύουμε ότι ήδη έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου», τόνισε. Το πιο σημαντικό πράγμα για τη Δύση είναι η ενότητα, επέμεινε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Όπως σημείωσε στη συνέχεια, στις συναντήσεις του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν του έγινε σαφές ότι οι προθέσεις του δεν ήταν καλόπιστες. Κύριος στόχος του είναι να καταδείξει ότι οι δημοκρατίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν στον 21ο αιώνα, επειδή οι εξελίξεις κινούνται ταχύτατα και οι δημοκρατίες απαιτούν συναινέσεις, και ότι τα αυταρχικά καθεστώτα θα επικρατήσουν, εξήγησε.

«Από την αρχή λοιπόν ο στόχος μου ήταν η δόμηση πλήρους ενότητας μεταξύ των μεγάλων δημοκρατιών του κόσμου. Για το λόγο αυτό ζήτησα να συγκληθεί η Σύνοδος ΝΑΤΟ που έλαβε χώρα σήμερα», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ότι μεταξύ άλλων θεμάτων, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συζητήσει και για την Κίνα.

Αξίζει να αναφερθεί πως κατά την άφιξή του στη Σύνοδο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνεχάρη τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για την επανεκλογή του.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως οι ΗΠΑ έχουν ήδη υποστηρίξει ότι είναι πιθανό η Μόσχα να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στον πόλεμο της με την Ουκρανία.

Πηγή: newsbeast.gr