Χρειάστηκαν 5,5 χρόνια ακροαματικής διαδικασίας και 465 συνεδριάσεις για να εκδώσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την ιστορική απόφαση με την οποία στέλνει στη φυλακή συνολικά 39 καταδικασμένους για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής μέλη της οποίας διέπραξαν σειρά δολοφονικών επιθέσεων, από το 2008 έως το 2013.

Το δικαστήριο «έδειξε» το δρόμο για τη φυλακή στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς καμία εξαίρεση, αλλά και σε κάποιους από τους κατηγορούμενους στους οποίους , με την απόφαση του, αναγνώρισε ελαφρυντικά.

Δεκατρείς πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα εκτίσουν τις ποινές που τους επιβλήθηκαν καθώς δεν τους δόθηκε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους ενώ συνολικά 12 καταδικασθέντες θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους στο Εφετείο.

Η εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου διήρκησε 12 ημέρες με την τελευταία σελίδα της να γράφεται όταν οι δικαστές «σφράγισαν» το εισιτήριο για την φυλακή στους καταδικασθέντες.

Συγκεκριμένα, στη φυλακή οδηγούνται οι: Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλ. Παναγιώταρος, Χρήστος Παππάς. Όλοι έχουν κριθεί ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τους έχει επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών και ποινή φυλάκισης από 6 μέχρι 8 μήνες.

Την ίδια τύχη επεφύλαξε το δικαστήριο και στον πρώην βουλευτή Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών και ήταν ο μόνος, από την διευθυντική ομάδα, που καθόταν στο εδώλιο και συνελήφθη μέσα στη δικαστική αίθουσα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απόφασης.

Για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα στη φυλακή οδηγούνται οι: Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε ισόβια για την ανθρωποκτονία του αδικοχαμένου μουσικού και σε επιπλέον κάθειρξη 14 ετών για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ακόμη, στη φυλακή για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας Φύσσα οδηγούνται οι: Ιωάννης Άγγος, Α. Αναδιώτης, Ελπιδοφόρος Καλαρύτης, Ιωάννης Κομιάνος, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Σταμπέλος, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας, Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, Γεώργιος Πατέλης, Λέων Τσαλίκης και Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων στη φυλακή οδηγούνται οι: Δ. Αγριογιάννης, Μάρκος Ευγενικός, στους οποίους έχει επιβληθεί κάθειρξη 7 ετών  και ο Αναστάσιος Πανταζής, πρώην πυρηνάρχης Περάματος, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Οι καταδικασθέντες που οδηγούνται στη φυλακή για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση είναι οι: Νικόλαος Αποστόλου (κάθειρξη 7 ετών), Αντώνης Γρέγος (κάθειρξη 6 ετών), Πολύβιος Ζησιμόπουλος (6 έτη), Παναγιώτης Ηλιόπουλος (κάθειρξη 7 ετών), Νικόλαος Κούζηλος (7 έτη), Διονύσιος Λιακόπουλος (έξι έτη κάθειρξη), Νικόλαος Μίχος (έξι έτη, του είχε αναγνωριστεί ελαφρυντικό), Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης (έξι έτη κάθειρξη), Θωμάς Μπαρέκας (έξι έτη και 2 μήνες), Νίκος Παπαβασιλείου (έξι έτη), Βενετία Πόπορη (7 έτη κάθειρξη), Βασίλειος Σιατούνης (έξι έτη), Χρήστος Στεργιόπουλος (έξι έτη) και Αθανάσιος Στράτος (έξι χρόνια) Γ. Τσακανίκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Στεργιόπουλος και Λιακόπουλος επιστρέφουν στη φυλακή μετά την καταδίκη τους  για την  υπόθεση της Χρυσής Αυγής καθώς με άλλη απόφαση είχαν καταδικαστεί, για τη δολοφονία του Πακιστανού Λουκμάν Σαχζάτ, και είχαν εκτίσει την ποινή τους.

Παραμένουν εκτός φυλακής

Εκτός φυλακής παραμένουν, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 1 και 15 του μήνα και της εγγυοδοσίας των 20.000 ευρώ οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Ευστάθιος Μπούκουρας, Ελένη Ζαρούλια και Δημήτρης Κουκούτσης

Επίσης, αναστολή στην εκτέλεση της ποινής τους μέχρι τη δίκη τους σε δεύτερο βαθμό έδωσε το δικαστήριο στους:  Σταύρο Σαντοριναίο, Γεώργιο Σκάλκο, Γεώργιο Δήμου, Θωμά Μαρία, Κυριάκο Αντωνακόπουλο, Ιωάννη Καστρινό, Αριστόδημο Δασκαλάκη, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο,  Αναστάσιο Χίλιο, Μαργαρίτα Μικελάτου, Χρήστο- Αντώνιο Χατζηδάκη, Θεόδωρο Στέφα και  Θεώνη Σκαρπέλη.

Στη ΓΑΔΑ Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Γερμενής και Ηλιόπουλος

Στη ΓΑΔΑ βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρουσιάστηκε νωρίτερα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Πεύκη, μαζί με την κόρη του Ουρανία Μοχαλολιάκου, η οποία παραπλάνησε τους δημοσιογράφους που περίμεναν έξω από το σπίτι τους.

Από το ΑΤ ο Μιχαλολιάκος με υπηρεσιακό όχημα μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, ενώ τον συνόδευε με δικό της αυτοκίνητο η κόρη του μαζί με την καταδικασθείσα αλλά με αναστολή μητέρα της Ελένη Ζαρούλια σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου μάλιστα επιτέθηκε με ύβρεις στους δημοσιογράφους μέσα από το αυτοκίνητό της ενώ ανάλογες σκηνές διαδραματίστηκαν κι έξω από ΑΤ Πεύκης.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής οδηγήθηκε στον έβδομο όροφο, στο τμήμα αναζητήσεων, όπου βρίσκονται ήδη οι Κασιδιάρης, Γερμενής και Ηλιόπουλος.

Μάγδα Φύσσα: Μακάρι ο Παύλος να ζούσε, να ήταν ένα από τα θύματα που χτύπησαν και σακατέψανε

Σπαρακτική δήλωση έκανε η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο, όπου κατέρρευσε μετά την απόφαση που στέλνει στη φυλακή την ηγετική ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και δίνει αναστολή ποινών σε 12 μόνο από τους καταδικασθέντες.

«Δικαιωνόμαστε με κάποιον τρόπο, μπήκαν φυλακή οι εγκληματίες» είπε η Μάγδα Φύσσα, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στην πολιτική αγωγή για όλο τον πολύ μεγάλο δικαστικό αγώνα που έκανε, και «όλο τον κόσμο που μας στήριξε».

«Δεν μπορώ να πω αν είναι δικαίωση για τον Παύλο, μακάρι ο Παύλος να ήταν εδώ και να το έλεγε ο ίδιος, να ήταν ένα από τα θύματα που χτύπησαν και σακατέψανε. Δεν είναι δικαίωση για τον Παύλο αλλά για όλους εμάς που βρισκόμαστε εδώ, για όλο τον κόσμο που αγωνίστηκε να αποδείξει πως είναι εγκληματική οργάνωση» κατέληξε.

Πηγή: newsbeast.gr