Το καινούργιο νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό, που μεταξύ άλλων, έχει ειδική αναφορά σε περίπτωση που παρατηρηθούν μαζικές ροές προσφύγων, πέρασε από την Βουλή.

Έτσι, εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν επί της αρχής του.

Μάλιστα, ο Νότης Μηταράκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο με τίτλο «κύρωση κώδικα νομοθεσίας για την υποδοχή, τη διεθνή προστασία πολιτών τρίτων χωρών και ανιθαγενών και την προσωρινή προστασία σε περίπτωση μαζικής εισροής εκτοπισθέντων αλλοδαπών», απέρριψε τις κατηγορίες της Αντιπολίτευσης, «για επικοινωνιακή και αδιέξοδη πολιτική της κυβέρνησης που δεν δίνει λύση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα».

Ο υπουργός υπεραμύνθηκε του νομοσχεδίου τονίζοντας ότι «η κωδικοποίηση των νόμων και των προεδρικών διαταγμάτων εντάσσεται στο πλαίσιο της ορθής νομοθέτησης και της διαφάνειας» και προανήγγειλε ότι τις επόμενες μέρες η ΝΔ θα καταθέσει, όπως έχει δεσμευτεί, τον νέο Κώδικα Μετανάστευσης.

Νότης Μηταράκης

Επίσης, έμφαση έδωσε στις προσπάθειες για την αποσυμφόρηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών δομών στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι «στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 δεν θα υπάρχει καμία δομή και κανένα διαμέρισμα φιλοξενίας στην Αθήνα, η οποία έχει δεχθεί έντονες πιέσεις στο Μεταναστευτικό». «Οι ροές είναι εμφανώς μειωμένες και αυτό μας επιτρέπει στο Μεταναστευτικό να σχεδιάζουμε με ασφάλεια και να υλοποιούμε με σιγουριά», επεσήμανε.

«Η ουσία είναι ότι η χώρα μας μένει προσηλωμένη στις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και φυλάει σταθερά και αποτελεσματικά τα σύνορα της», τόνισε ο κ. Μηταράκης, ενώ κάλεσε την Τουρκία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να σταματήσει τη συστηματική προπαγάνδα κατά της Ελλάδας, ότι δήθεν προχωρά σε έκνομες ενέργειες.

Πηγή: newsbeast.gr