Με έναν ξεχωριστό τρόπο αποφάσισε να τιμήσει την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειες ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία του πατέρα του Γιάννη, ο οποίος πολέμησε το ’40.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο κ. Χατζηδάκης:

Αυτή είναι μια φωτογραφία του πατέρα μου, Γιάννη Χατζηδάκη (κάτω στη μέση). Νέος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού πολέμησε και τραυματίστηκε στο μέτωπο το 1940 – 1941, χάνοντας το ένα του μάτι. Για μας στο σπίτι λοιπόν η 28η Οκτωβρίου δεν ήταν απλώς μια εθνική γιορτή. Αλλά μια μέρα που κοιτούσαμε προς τα πίσω μέσα από τη δική του ματιά!

Η έννοια του καθήκοντος προς την πατρίδα δεν ήταν μάθημα στο σχολείο, αλλά ζωντανό παράδειγμα στο σπίτι. Και η περηφάνεια που είσαι Έλληνας δεν προέκυπτε μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου, αλλά από τις συχνές διηγήσεις του για το πώς ο ίδιος, οι συστρατιώτες του, όλοι οι Έλληνες αντιμετώπισαν αυτές τις ιστορικές στιγμές.

Δεν ξέρω πλέον πόσοι βετεράνοι εκείνης της περιόδου επιζούν. Επιζούν σίγουρα όμως οι γεμάτες φλόγα διηγήσεις τους σε εκατομμύρια νεότερους Έλληνες. Και κυρίως επιζεί το παράδειγμά τους. Η λεβεντιά τους, το υψηλό τους φρόνημα, η αγάπη τους στην πατρίδα!

Σήμερα λοιπόν θυμόμαστε τους πατεράδες μας και τις μανάδες μας. Συγκινούμαστε, αλλά και γεμίζουμε περηφάνεια. Πάνω απ´ όλα όμως δεσμευόμαστε όλοι μας ότι «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω»

Αυτή είναι μια φωτογραφία του πατέρα μου, Γιάννη Χατζηδάκη (κάτω στη μέση). Νέος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού…

Δημοσιεύτηκε από Kostis Hatzidakis στις Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

Πηγή: newsbeast.gr