Η «ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ Α.Ε.», πρωτοπόρος επί 40 συναπτά έτη στον τομέα της ανακύκλωσης πλαστικού και η πρώτη ελληνική εταιρία πιστοποιημένη με την ευρωπαϊκή πιστοποίηση Eucertplast, τα τελευταία 6 χρόνια  αποτελεί μέρος ενός πολύ μικρού αριθμού εταιριών στην Ευρώπη, έχοντας καταφέρει τη διαχείριση πλέον δύσκολων υλικών όπως πολυστρωματικά, λαμιναρισμένα , φιλμ συσκευασίας με τεράστια επικάλυψη  από μελάνι, κόλλα και λοιπά πρόσθετα. 

Έχοντας στόχο τις καινοτόμες και πρωτοποριακές επενδύσεις στον τομέα της ανακύκλωσης πλαστικών συσκευασιών, γίνεται η πρώτη εταιρία ανακύκλωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη όπου θα θέσει σε λειτουργία τη συγκεκριμένη  τεχνολογία. 

Η μονάδα ‘Deinking αποτελεί συνδυασμό χημικής και μηχανικής ανακύκλωσης με μηδενικό περιβαλλοντικό υποτύπωμα και χωρίς καμία χημική επιβάρυνση στο τελικό προϊόν. Δίνει μία καινοτόμα λύση στα highly printed και laminated υλικά στερεάς και εύκαμπτης συσκευασίας, με δυνατότητα πλήρους ανακύκλωσής τους, ανεξάρτητου περιεκτικότητας σε κόλλα και λοιπά πρόσθετα. Από την επεξεργασία των παραπάνω υλικών, προκύπτει διάφανος και λευκός κόκκος πολυμερών γεγονός που προάγει την ευελιξία στη βιομηχανία εύκαμπτης και στερεάς συσκευασίας. Έτσι, επιτυγχάνεται  στην πράξη το close loop για κάθε τύπο και μορφή συσκευασίας.

Η συγκεκριμένη μονάδα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρία κατασκευής  μηχανολογικού εξοπλισμού ,ανακύκλωσης πλαστικών “EREMA Group”.

Πηγή: newsbeast.gr