Γεμάτη αιφνιδιασμούς ήταν η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών με αντικείμενο την χαλάρωση των μέτρων που είναι σε ισχύ κατά της πανδημίας. Όλοι περίμεναν ότι η εισήγησή τους θα ήταν θετική για την αύξηση των θεατών στα γήπεδα που σήμερα βρίσκεται στο 10% ή σε 1.000 θεατές.

Στην «ημερήσια διάταξη» θα ήταν αναπόφευκτα και το θέμα της διεξαγωγής ή μη των καρναβαλικών εκδηλώσεων αλλά και της εστίασης και αν θα λιγόστευαν οι περιορισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast υπήρχε ενόχληση στους κόλπους της επιτροπής από την διαρροή που έγινε πριν καν συνεδριάσουν για την αύξηση των θεατών στα γήπεδα. Πολλοί από τους επιστήμονες, ήταν της άποψης ότι με 100 νεκρούς την ημέρα δεν είναι δυνατόν να δώσουν την συγκατάθεσή τους να γεμίσουν τα γήπεδα. Ακόμα περισσότερο όταν είναι περισσότερο από εμφανές ότι η μετάλλαξη Όμικρον διασπείρεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.

Έτσι, αργά το απόγευμα της Τετάρτης η εισήγηση των ειδικών ήταν κατηγορηματικά αρνητική για αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα, για την διεξαγωγή καρναβαλικών εκδηλώσεων αλλά και για όρθιους στην διασκέδαση. «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για καρναβάλια, ειδικά αν θέλουμε να σώσουμε το Πάσχα», δήλωνε μέλος της επιτροπής στο Νewsbeast.

Στο μόνο που συναίνεσαν οι επιστήμονες ήταν να αυξηθούν οι καθήμενοι ανά τραπέζι στην εστίαση από 6 που είναι σήμερα σε 8.

Ψημένα σουβλάκια

Τελικά όμως και ενόψει Τσικνοπέμπτης, και με το δεδομένο ότι ο χώρος της εστίασης εδώ και 2,5 χρόνια έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, οι ειδικοί αποφάσισαν να αλλάξουν την εισήγησή τους και να μην υπάρχει όριο καθήμενων ανά τραπέζι.

Ωστόσο, έμεινε η προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.

Πηγή: newsbeast.gr