Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» δίνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, τονίζοντας πως «στρατηγικός στόχος του υπουργείου, εν αντιθέσει με τον τίτλο, είναι η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η συμφωνία του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν για παροχή βίζας για εποχική εργασία έως εννέα μηνών ανοίγει τον δρόμο για νέα κύματα μεταναστών και «για τη νομιμοποίηση των ήδη παρανόμως ευρισκόμενων στην Ελλάδα Πακιστανών».

Υπουργείο Μετανάστευσης: Τι προβλέπει η συμφωνία με το Πακιστάν

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, σε ανακοίνωσή του, απαντά ότι η συμφωνία «θα παρέχει τη δυνατότητα χρήσης εποχικών εργατών με συγκεκριμένη διάρκεια άδειας διαμονής, συγκεκριμένο χρόνο παραμονής, όριο αριθμού και χωρίς δικαίωμα μόνιμης εγκατάστασης ή οικογενειακής επανένωσης. Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική πλευρά ζήτησε την έναρξη απευθείας επιστροφών παρανόμων μεταναστών προς το Πακιστάν». Επίσης, «συνδέει την παραμονή υποχρεωτικά με συγκεκριμένη θέση εργασίας, που πρέπει να έχει συμφωνηθεί πριν την άφιξη του εποχικού εργαζόμενου».

Επιπλέον, το υπουργείο εξηγεί ότι «με τη νομοθέτηση του άρθρου 13 ν. 4251/14 και τη σύναψη διμερών συμφωνιών η Ελλάδα προωθεί τη νόμιμη μετανάστευση ως αντίβαρο στις -έως σήμερα- παράνομες αφίξεις στη χώρα. Μετανάστευση με κανόνες που θα οδηγήσει νομοτελειακά στην κάλυψη αναγκών της ελληνικής οικονομίας με εποχικούς εργαζόμενους».

«Σοφιστείες περί δημιουργίας “μειονοτήτων” κατασκευάστηκαν και θα παραμείνουν στη σφαίρα της φαντασίας ορισμένων», καταλήγει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Πηγή: newsbeast.gr