Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν διατάξει να καθηλωθούν τα περισσότερα ιδιωτικά drone και ελαφρά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγικούς σκοπούς για έναν μήνα από το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, μετά τη θανατηφόρα επίθεση αυτή την εβδομάδα από τους Χούθι της Υεμένης.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσαν ότι το κίνημα Χούθι που είναι ευθυγραμμισμένο με το Ιράν χρησιμοποίησε πυραύλους κρουζ και βαλλιστικούς πυραύλους μαζί με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην επίθεση τη Δευτέρα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις πολίτες.

Αν και το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αναφέρθηκε άμεσα στην επίθεση κατά την επιβολή της απαγόρευσης, είπε ότι η απόφαση ελήφθη μετά τη διαπίστωση κατάχρησης και εκμετάλλευσης των αδειών που χορηγήθηκαν σε όσους έχουν παρόμοια με τα προαναφρθέντα αεροσκάφη.

“Το Υπουργείο Εσωτερικών σταματά επί του παρόντος όλες τις πτητικές λειτουργίες για ιδιοκτήτες, επαγγελματίες και λάτρεις των drone, συμπεριλαμβανομένων των drone και των ελαφρών αεροσκαφών”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Εξαιρέσεις ενδέχεται να παραχωρηθούν από τις αρχές αδειοδότησης για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν drone για κινηματογράφηση, ανέφερε το υπουργείο.

Πηγή: newsbeast.gr