Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αμερικανικές Αρχές, μετά τον εντοπισμό ενός ποδιού μέσα σε ένα παπούτσι, το οποίο επέπλεε σε ιαματική πηγή του εθνικού πάρκου Yellowstone.

Η σχετική ανακάλυψη έγινε προ ημερών στο Abyss Pool, στο νότιο τμήμα του Yellowstone και οι αρχές αποφάσισαν να σφραγίσουν προσωρινά το West Thumb Geyser Basin και το πάρκινγκ που βρίσκεται στο πλάι του.

Πλέον, οι υπεύθυνοι του πάρκου ερευνούν τώρα την υπόθεση, και δήλωσαν χθες ότι πιστεύουν πως το εύρημα αυτό συνδέεται με τον θάνατο ενός ατόμου τον Ιούλιο.

Είπαν ακόμη, ότι δεν υπάρχουν υποψίες για εγκληματική ενέργεια για τον θάνατο της 31ης Ιουλίου, όμως δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον θάνατο ή τον εντοπισμό του ατόμου που πέθανε.

Πάντως, στο ότι το πάρκο δεν είχε καμία πρόσθετη πληροφορία για το τι συνέβη, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του πάρκου Morgan Warthin την Πέμπτη.

Το Abyss Pool, που βρίσκεται δυτικά του West Thumb της λίμνης Yellowstone, έχει βάθος 16 μέτρα και η θερμοκρασία είναι περίπου 60 βαθμούς Κελσίου, είπαν οι αξιωματούχοι του πάρκου.

Στις εν λόγω ιαματικές πηγές έχουν τραυματιστεί ή σκοτωθεί οι περισσότεροι άνθρωποι στο Yellowstone, σε σχέση με τα υπόλοιπα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής.

Το λιγότερο 22 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τραυματισμούς που σχετίζονται με πηγές μέσα και γύρω από το πάρκο από το 1890, έκαναν γνωστό αξιωματούχοι του πάρκου.

Πηγή: newsbeast.gr