Επτά μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκοτώθηκαν την Τρίτη σε αεροπορική επιδρομή στη Νινευή του βόρειου Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του στρατού της χώρας.

Αξιοποιώντας στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι υπηρεσίες πληροφοριών, οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν το πρωί επίθεση κατά μίας σπηλιάς, μήκους 140 μέτρων, στην οποία είχαν στήσει το αρχηγείο τους μαχητές του ISIS στην έρημο Χάτρα, νότια της Νινευής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του αρχηγού του ιρακινού στρατού Γιαχία Ρασούλ. «Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, υπήρχαν επτά τρομοκράτες μέσα (στη σπηλιά) και όλοι τους είναι νεκροί», ανέφερε ο ίδιος.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, τους τελευταίους μήνες οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν εξαπολύσει θανατηφόρες επιθέσεις κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους για να ανακόψουν τη δράση τους.

Στα τέλη του 2017 οι ιρακινές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο των εδαφών που είχε υπό τον έλεγχο του το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, τζιχαντιστές του ISIS βρήκαν καταφύγιο σε αστικά κέντρα, ερήμους και δυσπρόσιτες περιοχές, πραγματοποιώντας συχνά επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας αλλά και των αμάχων.

Πηγή: newsbeast.gr