Μπορεί να σταμάτησε η χιονόπτωση εδώ και δύο περίπου μέρες όμως στις γειτονιές της Αθήνας οι ποσότητες χιονιού είναι μεγάλες και οι κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους. Στα βόρεια προάστια της Αττικής οι δρόμοι είναι πραγματικά παγοδρόμια και οι κάτοικοι αναγκάζονται να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους για να νοικιάσουν μπουλντόζα, που θα απομακρύνει τα χιόνια.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Ηλίας, κάτοικος Πεντέλης, ο οποίος καταγγέλλει ότι μαζί με άλλους κατοίκους της περιοχής βάζουν ρεφενέ χρήματα.

«Αν και είμαστε συνηθισμένοι, πάντα ο δήμος είχε την υποδομή να ανοίγει τους δρόμους. Τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούνται αρρυθμίες στο κομμάτι αυτό του δήμου, δε γνωρίζω γιατί. Η Πεντέλη σε αυτά τα θέματα, όπως και στις φωτιές το καλοκαίρι, ήταν δήμος – πρότυπο. Το χιόνι ήταν πολύ, αλλά εμείς τέτοιο χιόνι έχουμε δει και άλλες φορές», είπε ο κ. Ηλίας.

«Μαζέψαμε από 5-10 ευρώ, όσα μπορούσε ο καθένας, κάποιος γείτονας είχε γνωστό που ήταν εργολάβος και ήρθε ο άνθρωπος και μας εξυπηρέτησε», πρόσθεσε.

Παγωμένο και το Χαλάνδρι

Τεράστια παραμένουν τα προβλήματα και στο Χαλάνδρι, όπου πολλά στενά παραμένουν αδιάβατα. Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες και στο Χαλάνδρι έχουν καθαριστεί, με αποτέλεσμα το χιόνι να συγκεντρώνεται στα πεζοδρόμια.

Πηγή: newsbeast.gr