«Η κυβέρνηση είναι έκθετη πολιτικά και ηθικά. Για το Κίνημα Αλλαγής, η πραγματική αύξηση και η κατάλληλη στελέχωση των κλινών ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επείγουσα ανάγκη και πρωταρχική επιλογή. Επιλογή ζωής», σχολίασε ο αρμόδιος βουλευτής του κόμματος, Ανδρέας Πουλάς, με αφορμή τη μελέτη των καθηγητών Θεόδωρου Λύτρα και Σωτήρη Τσιόδρα, η οποία δημοσιεύθηκε σε έγκριτη ιατρική επιθεώρηση και η οποία στάθηκε αφορμή για νέα «κόντρα» μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

H εν λόγω μελέτη «επιβεβαιώνει την αποτυχία της Κυβέρνησης να θωρακίσει έγκαιρα το ΕΣΥ, ώστε να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην πανδημία», καθώς, σύμφωνα με αυτή, «καθημερινά φεύγουν από τη ζωή ασθενείς που υπό διαφορετικές συνθήκες θα μπορούσαν να ζήσουν, αφού η θνητότητα εκτός ΜΕΘ είναι αυξημένη κατά 87%», σημειώνει ο βουλευτής.

Με αφορμή, δε, την αναφορά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο κ. Πουλάς κάνει λόγο για Μονάδες «που αναπτύχθηκαν γρήγορα αλλά δε στελεχώθηκαν ή στελεχώθηκαν με προσωπικό που δεν εκπαιδεύτηκε έγκαιρα ή έχουν προσωπικό που πολύ σύντομα θα υπερβεί τα όρια των αντοχών του».

Πηγή: newsbeast.gr