Να εντείνουν τις προσπάθειές του για τον εντοπισμό μεταλλάξεων του κορονοϊού, κάλεσε τις κυβερνήσεις η επίτροπος Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, καθώς μερικές απ’ αυτές έχουν μείνει πίσω στο ζήτημα αυτό την ώρα που η παραλλαγή Όμικρον εντοπίζεται σε χώρες της Ένωσης.

«Ορισμένα κράτη μέλη έχουν μείνει σημαντικά πίσω όσον αφορά αυτή την κρίσιμης σημασίας διάσταση», αναφέρει η Στέλλα Κυριακίδου σε επιστολή της προς τους υπουργούς Υγείας των 27 χωρών μελών της ΕΕ και κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να κάνουν περισσότερα.

Στην επιστολή της με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου, η Στέλλα Κυριακίδου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλεί τους υπουργούς να επιταχύνουν τον εμβολιασμό και να προσφέρουν επειγόντως ενισχυτικές δόσεις εμβολίων.

«Ενώ αντιμετωπίζαμε ήδη έναν χειμώνα με προκλήσεις λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Delta(…) μπορεί τώρα να αντιμετωπίσουμε περαιτέρω ή πρόσθετες πιέσεις λόγω της εμφάνισης της μετάλλαξης Όμικρον», έγραψε η επίτροπος.

Η Στέλλα Κυριακίδου ενθάρρυνε επίσης τις εθνικές αρχές να κάνουν τόσο μοριακά όσο και rapid τεστ σε περισσότερους ανθρώπους.

«Η παρακολούθηση των λυμάτων έχει επίσης αποδειχθεί πως είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για να πάρουμε σημαντικές πληροφορίες και πρέπει να συνεκτιμάται στη διαγνωστική προσπάθεια», πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr