Πλαστικές σακούλες με τρύπες μπορούν ωραιότατα να αντικαταστήσουν τις ασπίδες προσώπου για την Covid-19, μας λέει μια ομάδα γιατρών που μάχονται με τη νόσο στα χαρακώματα της δημόσιας υγείας.

Οι ινδοί γιατροί που πειραματίστηκαν με τις αυτοσχέδιες μάσκες αποκάλυψαν πως μπορούσαν να αναπνέουν κανονικά όσο εκτελούσαν τα καθήκοντά τους. Και την ίδια ώρα, δεν θόλωναν καθόλου τα γυαλιά τους, ένα πρόβλημα που έχουν πολλοί όταν φορούν τη μάσκα.

Παρά το γεγονός ότι η πρότασή τους μοιάζει κάπως κωμική, οι ίδιοι μας λένε πως η ιδέα τους μπορεί να απαντήσει αποφασιστικά στην πιεστική έλλειψη προστατευτικού εξοπλισμού για το υγειονομικό προσωπικό του πλανήτη, ειδικά στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Οι γιατροί του Manian Medical Centre στην ινδική πολιτεία Ταμίλ Ναντού βρήκαν τη λύση, τη δοκίμασαν και κάποια στιγμή ένιωσαν έτοιμοι να δημοσιεύσουν μια μελέτη για τη χρήση της.

Τέσσερις γιατροί πήραν μέρος στα δοκιμαστικά, φορώντας μια απλή πλαστική σακούλα με δύο τρύπες των 3 εκατοστών στο πίσω μέρος, ώστε να μπορούν να αναπνέουν.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «The Journal of Emergency Medicine», ξεκαθαρίζει: «Οι συμμετέχοντες δεν παραπονέθηκαν για ασφυξία, θόλωμα γυαλιών ή ιδρώτα. Δεν βίωσαν καμία δυσκολία κατά την επέμβαση».

Πηγή: newsbeast.gr