Συγκρατημένη ανάκαμψη κατάγραψαν την Παρασκευή (4/2) οι μετοχές τεχνολογίας στις χρηματιστηριακές αγορές με τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της Amazon να πείθουν τελικά τους traders να μην εγκαταλείψουν τον κλάδο που έχει αποδυναμωθεί από ένα κύκλο νομισματικής σύσφιξης διεθνώς και την ιστορική κατακρήμνιση της Meta, της ιδιοκτήτριας του Facebook.

Η εταιρεία, της οποίας ηγείται ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είδε πάνω από 200 δισεκ. δολάρια της κεφαλαιοποίησής της να εξανεμίζονται αφού εξέδωσε απαισιόδοξες προβλέψεις, στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση για μια αμερικανική εταιρεία.

Το ξεπούλημα στη Meta εξαπλώθηκε και σε άλλες εισηγμένες εταιρείες τεχνολογίας οδηγώντας σε μεγάλες απώλειες τη Wall Street πριν αλλάξουν το κλίμα τα κέρδη που ανακοίνωσε η Amazon μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Χάρη στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα του τεχνολογικού κολοσσού, οι μετοχές στην Ασία ενισχύθηκαν περίπου 1% ενώ οι εισηγμένες στη Φρανκφούρτη μετοχές της Amazon κατέγραψαν άλμα 12%.

Η μετοχή της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης SNAP κατέγραψε άλμα άνω του 50% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευσης ύστερα από την κατακρήμνισή τους κατά ένα τέταρτο στην προηγούμενη συνεδρίαση σε μια ακόμα ένδειξη ότι σταθεροποιηείται το κλίμα στον κλάδο.

Στις 13.08 ώρα Ελλάδας, ο ευρωπαϊκός τεχνολογικός δείκτης κατέγραψε μέτρια πτώση 0,7% σε αντίθεση με τη βουτιά κατά 3,7% του Nasdaq χθες.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων τέταρτου τριμήνου ήταν ανάμικτη για τις εταιρείες τεχνολογίας, με τις απογοητευτικές ανακοινώσεις από παίκτες όπως η Netflix και η PayPal να αντισταθμίζονται εν μέρει από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Apple και της Microsoft.

Πολλοί επενδυτές άρχισαν να περιορίζουν τις τεχνολογικές μετοχές που είχαν στην κατοχή τους πριν ξεκινήσει η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων καθώς η μελλοντική αύξηση κερδών που υπόσχεται ο κλάδος χάνει το δέλεάρ του όταν οι κεντρικές τράπεζες αυξήσουν τα επιτόκια, ενισχύοντας τα άμεσα οικονομικά οφέλη από τη διακράτηση κρατικών ομολόγων. Μεγάλες επενδυτικές τράπεζες συστήνουν στους πελάτες να στρέψουν τα χαρτοφυλάκιά τους προς μετοχές με καλές επιδόσεις σε όταν αυξάνεται ο πληθωρισμός και οι αποδόσεις των ομολόγων, όπως σε τίτλους τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών, εταιρειών εξόρυξης και πετρελαίου.

Πηγή: newsbeast.gr