Ο κ. Σωφρονίου έρχεται από το Λονδίνο, με 16 χρόνια υπηρεσίας στο χώρο των παγκόσμιων αγορών και εξειδίκευση στον ασφαλιστικό τομέα ενώ διαθέτει εμπειρία στη διαχείριση χαρτοφυλακίων σε διαφορετικά ρυθμιστικά πλαίσια και δικαιοδοσίες (π.χ. Solvency II, FINMA, Bermuda).

Ως επικεφαλής της επενδυτικής ομάδας της Lloyd’s of London ο Αχιλλέας Σωφρονίου είχε όχι μόνο την ευθύνη διαχείρισης του χαρτοφυλακίου αλλά και την ρυθμιστική και εποπτική ευθύνη στα μέλη της αγοράς της Lloyd’s όσο αφορά τις επενδύσεις.

Η πρόσληψή του στη Εθνική Ασφαλιστική αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις εργασίες της υπάρχουσας μονάδας καθώς και να συμβάλλει σε βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου της Εθνικής Ασφαλιστικής σε αυτό το νέο κεφάλαιο της Εταιρίας.

Ο κ. Σωφρονίου σπούδασε στο Imperial College, αποκτώντας μεταπτυχιακό ως Μηχανολόγος Μηχανικός και είναι κάτοχος MSc στα Χρηματοοικονομικά από το Bayes Business School. Είναι επίσης CFA charterholder.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ.Σταύρος Κωνσταντάς εύχεται στο νέο Chief Investment Officer κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Πηγή: newsbeast.gr