Από τις πιο αγαπητές γειτονιές του κέντρο, το Κουκάκι με τη γραφική του γοητεία διαθέτει γευστικές προτάσεις για όλα τα γούστα που βάζουν σε πειρασμό.

Διευθύνσεις με νόστιμα πιάτα που δίνουν έμφαση στην ποιότητα και τη γεύση και κάνουν τους πάντες να περνάνε υπέροχα. Ανακαλύψτε τρεις από αυτές και βάλτε τες στο πρόγραμμα.

Κούβελος

Από τις πιο ιστορικές ταβέρνες στο Κουκάκι (Γεν. Κολοκοτρώνη 66), καθώς λειτουργεί από το 1908, ο Κούβελος συγκαταλέγεται σε εκείνες τις γευστικές στάσεις που πρέπει να πραγματοποιήσετε στην περιοχή.

Πανέμορφο και ευχάριστο το περιβάλλον –θυμίζει γειτονιά της παλιάς καλής Αθήνας τόσο στον εσωτερικό χώρο όσο και στην αυλή με το χαλίκι και τα δεντράκια– με οικογενειακή ατμόσφαιρα, στο οποίο θα δοκιμάσετε νόστιμες προτάσεις της ελληνικής κουζίνας.

Μικρή Βενετία

Στο νούμερο 15 του πεζόδρομου της Γεωργάκη Ολυμπίου η Μικρή Βενετία καλεί τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας να δοκιμάσουν τις γευστικές προτάσεις της. Εστιατόριο- μεζεδοπωλείο με πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας, πιάτα που τιμούν την Ελλάδα –κάποια εναλλάσσονται αναλόγως την εποχή– και εκλεκτά αποστάγματα για να συνοδεύσετε ιδανικά τις επιλογές σας.

Pizzeria Romas

Οικογενειακή επιχείρηση (Νικολάου Δημητρακοπούλου 77) που φτιάχνει με μεράκι μία από τις πιο νόστιμες, γνήσιες ιταλικές πίτσες που μπορείτε να γευτείτε στο κέντρο. Για την οικογένεια Ρώμα η διαδικασία δημιουργίας της πίτσας αποτελεί ιεροτελεστία, που ξεκινά από τη δημιουργία της ζύμης, την ωρίμανση, τη μεριδοποίηση, το άνοιγμα της ζύμης στο χέρι, τη μυστική συνταγή της σάλτσας από φρέσκες ελληνικές ντομάτες και ιταλικό ντοματάκι, τα ολόφρεσκα και πάντα φρεσκοκομμένα υλικά και φυσικά κορυφώνεται με το ψήσιμο της πίτσας στον παραδοσιακό ξυλόφουρνο.

Ο κατάλογος είναι πλούσιος και μπορείτε να διαλέξετε από νόστιμα ζυμαρικά και φρεσκοκομμένες σαλάτες, μέχρι πιο ιδιαίτερα πιάτα, όπως αυθεντική ναπολιτάνικη φριτάτα.

Πηγή: newsbeast.gr