Η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την κακοκαιρία «Ελπίδα» και το γεγονός ότι το ΟΑΚΑ θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την Τετάρτη, όπως είχε ανακοινωθεί, έκανε ουσιαστικά αδύνατη τη διεξαγωγή της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Ζαλγκίρις και η επιβεβαίωση ήρθε μέσω της ανακοίνωσης της Euroleague για αναβολή. Αναβολή που είναι η 2η σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη αναμέτρηση, αφού είχε προηγηθεί αυτή της 30ης Δεκεμβρίου λόγω κορονοϊού.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής…

«Η εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική της EuroLeague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Ζάλγκιρις Κάουνας που επρόκειτο να διεξαχθεί την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ αναβλήθηκε λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση για τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική πρωτεύουσα από την περασμένη Δευτέρα.

Η EuroLeague Basketball θα εκτιμήσει μαζί με τις ομάδες τις καλύτερες δυνατές επιλογές για να ορίσει νέα ημερομηνία ανάλογα με τις διαθέσιμες ημερομηνίες. Περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν τις επόμενες ημέρες».

Δεν υπολογίζεται σαν 2η αναβολή

Υπενθυμίζουμε ότι ισχύει και φέτος το μέτρο της αναβολής ενός αγώνα μέχρι τρεις φορές και από εκεί και πέρα κατοχυρώνεται με 20-0 κατά της ομάδας που αδυνατεί να ταξιδέψει την 4η φορά. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, αν και υπάρχει αναβολή του ίδιου παιχνιδιού για 2η φορά, δεν προσμετράται σαν 2η επειδή δεν είναι μια απόφαση που πάρθηκε λόγω κορονοϊού.

Πηγή: newsbeast.gr