Την απόφαση να παρέμβει ώστε να λυθεί λύση στο πρόβλημα με τα αδέσποτα στο πανεπιστήμιο Πατρών που έχουν επιτεθεί σε 43 φοιτητές αποφάσισε ο εισαγγελέας.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (8/2) στο Mega η σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων, Αλεξάνδρα Δημοπούλου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Οι εθελοντές βοηθούν στο έργο του δήμου. Το τελευταίο 4μηνο το φαινόμενο έχει αυξηθεί ειδικά στο σημείο μεταξύ του Πανεπιστημίου και του νοσοκομείου. Το πρόβλημα είναι κοινό. Για τον χώρο του Πανεπιστημίου έχουν περισυλλεχθεί 24-25 αδέσποτα ζώα, τα οποία έχουν λάβει την περίθαλψη που πρέπει και έχουν στειρωθεί. Χωρίς στείρωση παραμένουν μόνο δύο».

«Υπάρχει συνεργασία μεταξύ του δήμου και του Πανεπιστημίου. Δεν είναι δυνατό, ωστόσο, να ελεχθούν όλα τα ζώα» ανέφερε.

«Με τα κονδύλια που δίνονται για τα κυνοκομεία, το πρόβλημα δεν λύνεται. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία. Ο δήμος έχει πρωταρχικό σκοπό να περισυλλέξει τα καινούρια ζώα που είναι πρόσφατα εγκαταλελειμμένα προκειμένου να δοθούν για υιοθεσία», συμπλήρωσε η κ. Δημοπούλου.

Μαρτυρία κατοίκου: «Τα σκυλιά είναι πολύ επιθετικά»

«Τα σκυλιά είναι πολύ επιθετικά. Πολλές φορές έχει τύχει να πάω να πέσω, προκειμένου να αποφύγω την επίθεση. Έχουμε απευθυνθεί στο δήμο αλλά το πρόβλημα δεν έχει λυθεί», σχολίασε ο κ. Παναγιώτης Βαλεντίνος, κάτοικος της πόλης.

Πηγή: newsbeast.gr