Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας νεαρής εγκύου στους Παξούς το μεσημέρι της Κυριακής. Η 28χρονη πήγε να επιβιβαστεί στο ελικόπτερο του ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας όμως τα δύο αγοράκια αποδείχτηκαν βιαστικά και γεννήθηκαν στο ελικοδρόμιο του νησιού.

Κοντά στη μητέρα η οποία έφερε στον κόσμο δυο υγιέστατα μωρά, βρισκόταν ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Παξών.

Λόγω των ισχυρών νοτιάδων που πνέουν στο Ιόνιο από χθες δεν υπήρχε νωρίτερα τρόπος μεταφοράς της γυναίκας στην Κέρκυρα. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Παξών, Μιχάλης Κάντας, έκρινε πως η έγκυος γυναίκα που είχε πόνους τοκετού, έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Κέρκυρας και κάλεσε επιχειρησιακά ελικόπτερο.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κάντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ έφτασε από το Άκτιο, με γιατρό και νοσηλευτή. Ο ίδιος συνόδεψε την έγκυο στο ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας μέχρι το ελικοδρόμιο, όπου μόλις έφτασαν, άρχισε ο τοκετός της γυναίκας. Μαζί με τους συναδέλφους του από το ελικόπτερο ξεγέννησαν την γυναίκα στο φορείο του ασθενοφόρου.

Τα δύο αγοράκια γεννήθηκαν με χρονική διαφορά ενός τετάρτου και τυλιγμένα σε ισοθερμικές κουβέρτες μεταφέρθηκαν με το ελικόπτερο στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας και από εκεί στο νοσοκομείο.

Πηγή: newsbeast.gr