Η πανδημία του κορονοϊού μετέτρεψε σε ορφανά κάπου 98.000 παιδιά στο Περού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας η οποία καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας της Covid-19 κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό της στον κόσμο.

«Δυστυχώς, η χώρα μας μετρά περίπου 98.000 παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, τη μητέρα τους ή τον κηδεμόνα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε η υπουργός Γυναικών, η Αναΐ Ντουράντ, επικαλούμενη στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet.

«Είμαστε κάτοχοι του παγκόσμιου θλιβερού ρεκόρ, η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που έχασαν τον πατέρα ή τη μητέρα τους», επέμεινε.

Το υπουργείο δίνει το τρέχον διάστημα σύνταξη 200 σολ (περίπου 45 ευρώ) σε πάνω από 18.000 οικογένειες, αλλά ο αριθμός των δικαιούχων πρέπει να αυξηθεί, εκτίμησε η υπουργός. Η κυβέρνηση λογαριάζει να δώσει τέτοιες συντάξεις σε συνολικά 83.664 παιδιά και εφήβους που έμειναν χωρίς γονείς εξαιτίας της πανδημίας, πέρα από ψυχολογική και εκπαιδευτική υποστήριξη.

Η χώρα των 33 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας της Covid-19 στην υφήλιο, με 6.122 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων, κατά τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζονται στα επίσημα δεδομένα.

Στη χώρα των Άνδεων, που βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με τρίτο κύμα της πανδημίας, έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από δύο εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2 και έχουν υποκύψει πάνω από 202.900 άνθρωποι εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Πηγή: newsbeast.gr