Οι δημόσιες υπηρεσίες που διαχειρίζονται το μονοπώλιο πώλησης αλκοολούχων ποτών στη Φινλανδία και τη Σουηδία αποφάσισαν σήμερα να αποσύρουν από τα ράφια τους όλα τα ρωσικά ποτά, με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Η Alko, ως υπεύθυνη εταιρεία, θα διακόψει την πώληση ρωσικών προϊόντων από τα φυσικά και τα διαδικτυακά καταστήματά της από (σήμερα Δευτέρα), 28 Φεβρουαρίου» ανέφερε η φινλανδική εταιρεία. «Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι σοκαριστική και το πήραμε πολύ σοβαρά», εξήγησε μια εκπρόσωπος της εταιρείας που διαθέτει περισσότερα από 11.000 ποτά, μεταξύ των οποίων και περίπου 30 ρωσικά, κυρίως διάφορες μάρκες βότκας.

Στη γειτονική Σουηδία, η Systembolaget έλαβε μια παρόμοια απόφαση. Η απαγόρευση πώλησης ρωσικών ποτών έχει «άμεση ισχύ», διευκρίνισε.

Οι αποφάσεις σε Φινλανδία και Σουηδία δεν είναι μεμονωμένες. Το «κύμα» απαγόρευσης ρωσικών ποτών και κυρίως της βότκας άρχισε από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου πολλά μπαρ και νυχτερινά κλαμπ αποφάσισαν να αποσύρουν τα ρωσικά ποτά από τους καταλόγους τους. Στο Τέξας, δε, η τοπική κυβέρνηση της πολιτείας ζήτησε από τα καταστήματα λιανικής να αποσύρουν από τα ράφια οποιοδήποτε ρωσικό προϊόν.

Πηγή: newsbeast.gr