Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι καταγγελίες για βασανισμούς και εκτελέσεις Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου από τους Ρώσους. Το Κίεβο επικαλείται μάλιστα ένα βίντεο στο οποίο, Ρώσος στρατιώτης φαίνεται να ευνουχίζει έναν αιχμάλωτο, ενώ η Μόσχα κατηγορεί τους Ουκρανούς ότι, βομβάρδισαν μια φυλακή και σκότωσαν δεκάδες δικούς τους στρατιώτες.

Αυτός είναι ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος Ρώσος εισβολέας από τους Ουκρανούς. Το Κίεβο τον κατηγορεί ότι ευνούχισε έναν Ουκρανό αιχμάλωτο πολέμου πριν από μερικές ημέρες μετά την κατάληψη του Σεβερονονέτσκ και επικαλείται αυτό το βίντεο που κυκλοφόρησε πρώτα σε ρωσικούς ιστότοπους.

Αφού ευνούχισαν τον αιχμάλωτο, οι Ρώσοι τον εκτέλεσαν με σφαίρα στο κεφάλι και περιέφεραν τη σωρό του στο δρόμο. Σύμφωνα με τους Ουκρανούς ο δράστης είναι μισθοφόρος και έχει ενταχθεί σε μια φασιστική οργάνωση που πολεμά στο πλευρό των Ρωσόφωνων αυτονομιστών του Λουχάνσκ.

Την ίδια ώρα, η ρωσική πλευρά κατηγορεί το Κίεβο ότι σκότωσε 50 από τους δικούς του στρατιώτες και τραυμάτισε σοβαρά πάνω από 70 όταν βομβάρδισε φυλακή με Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου κοντά στη γραμμή του μετώπου.

«Η πολιτική και ηθική ευθύνη για το μακελειό των Ουκρανών βαραίνει τον Ζελένσκι προσωπικά, το εγκληματικό καθεστώς του και την Ουάσιγκτον που τους υποστηρίζει», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Ιγκόρ Κονασένκοβ.

Πηγή: newsbeast.gr