Στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, συμμετέχει ο Ρώσος μεγιστάνας, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ουκρανίας ήρθε σε επικοινωνία με τον Αμπράμοβιτς, ζητώντας του να συνδράμει στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.

Από την πλευρά του ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος φέρεται να αποδέχθηκε την πρόταση των Ουκρανών και αναμένεται να έχει καταλυτικό ρόλο στις συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο Ρώσος επιχειρηματίας, Αλεξάντερ Ροντνιάνσκι, ο οποίος είπε: «Επιβεβαιώνω πως η Ουκρανία έψαξε για έναν Ρώσο που θα μπορούσε να βοηθήσει στις διαπραγματεύσεις ειρήνης. Έχουν ήδη μιλήσει με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο Αμπράμοβιτς προσπαθεί αυτή τη στιγμή να βοηθήσει, παρότι η δύναμη του είναι περιορισμένη. Ήταν ωστόσο ο μόνος που απάντησε στο αίτημα της Ουκρανίας. Δεν ξέρω εάν θα βγει αποτέλεσμα, ωστόσο είμαι σε επικοινωνία με τον Ζελένσκι και γνωρίζω πως είναι ευγνώμων για την κίνηση αυτή».

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ισραήλ, Yevgen Kornichuk, αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένα για την εμπλοκή του Αμπράμοβιτς αλλά είπε ότι «εκτιμάμε οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει, αν έχει αρκετή επιρροή».

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ένας από τους ισχυρότερους Ρώσους ολιγάρχες, ανακοίνωσε με προσωπική του δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα του κλαμπ ότι αποχωρεί από την Τσέλσι, αφήνοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του λονδρέζικου συλλόγου.

Πηγή: newsbeast.gr