Η ομάδα χάκερ «Anonymous» ανέλαβε σήμερα, Δευτέρα, την ευθύνη για μια κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τους ιστότοπους πολλών ρωσικών ΜΜΕ, ανάμεσά τους και κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, παρατείνοντας τις διαδικτυακές επιθέσεις που έθεσαν στο στόχαστρο τις τελευταίες ημέρες πολλούς ρωσικούς επίσημους ιστότοπους.

Για μερικά λεπτά, οι ιστότοποι των κρατικών πρακτορείων ειδήσεων TASS και RIA Novosti, της εφημερίδας Kommersant, της προσκείμενης στο Κρεμλίνο Izvestia και του περιοδικού Forbes Russia προέβαλλαν ένα μήνυμα που καλούσε να «μπει τέλος» στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Εδώ και μερικά χρόνια ζούμε όπως στη Βόρεια Κορέα. Γιατί μας χρειάζεται αυτό; Για να καταλήξει ο Πούτιν στα βιβλία της Ιστορίας; Δεν είναι δικός μας πόλεμος, ας τον σταματήσουμε!», ανέφερε το μήνυμα.

«Το μήνυμα αυτό θα εξαφανιστεί και ορισμένοι από εμάς θα απολυθούν, μπορεί να και να φυλακιστούν. Όμως δεν μπορούμε άλλο», προστίθεται στο κείμενο, που κατηγορεί για «αδιαφορία» τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που τέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης των χάκερ.

Οι επιθέσεις ακολουθούν εκείνες που είχαν πραγματοποιηθεί την Πέμπτη από την ίδια ομάδα εναντίον των ιστοτόπων του δικτύου της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης RT (πρώην Russia Today).

Προχθές, Σάββατο, οι ιστότοποι του Κρεμλίνου, της Δούμας (κάτω βουλή του κοινοβουλίου) και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, μια επίθεση για την οποία επίσης είχαν αναλάβει την ευθύνη οι Anonymous.

Πηγή: newsbeast.gr