Άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα τεθεί σε εφαρμογή μόλις θα έχουμε την παραλαβή των εμβολίων για αυτές τις ηλικίες, «γιατί είναι διαφορετικά εμβόλια από αυτά που δίνονται στον γενικό πληθυσμό ως προς τη δοσολογία», εξήγησε.

Σημειώνεται πως πρόσφατα είχε αναφερθεί στα εμβόλια για τα παιδιά 5-11 ετών ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σημειώνοντας ότι «το εμβόλιο της Pfizer δεν μπορεί να είναι νωρίτερα στη χώρα μας πριν από τις 20 Δεκεμβρίου. Άρα μιλάμε για την πρώτη παραλαβή από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά. Αυτό είναι το νωρίτερο. Πριν τις 20 Δεκεμβρίου δεν θα βρίσκεται το εμβόλιο στη χώρα μας».

Την ίδια ώρα, εξετάζεται η σύμπτυξη του διαστήματος μεταξύ 2ης και 3ης δόσης του εμβολίου και οι ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα.

«Έχω ζητήσει από την επιστημονική ομάδα να εξεταστεί η πιθανότητα μείωσης του χρόνου μεταξύ 2ης και 3ης δόσης. Αν μας το εγκρίνουν οι ειδικοί να ανοίξουμε την 3η δόση ενδεχομένως και στους 4 μήνες» είχε δηλώσει χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: newsbeast.gr