Η τροχαία στη Λέσβο έκοψε πρόστιμο 120 ευρώ σε έναν 16χρονο μαθητή, γιατί οδηγούσε ηλεκτρικό πατίνι στην Εθνική Οδό, ώστε να πάει στο φροντιστήριο και να παρακολουθήσει το μάθημα.

Σύμφωνα με την εκπομπή Live News, το περιστατικό σημειώθηκε μετά το 10ο χλμ της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης Καλλονής, όταν το παιδί σταμάτησε σε μπλόκο της τροχαίας.

Μάλιστα, ο πατέρας του μίλησε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως «του είπαν ότι δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί με το πατίνι, με πήρε το παιδί τηλέφωνο, μίλησα με τους αστυνομικούς, τους εξήγησα ότι δεν το γνώριζα και να αφήσουν το παιδί να πάει πίσω και μου λένε θα φάει κάποιο πρόστιμο. Τι πρόστιμο; 30 – 40 ευρώ, τελικώς ήταν 120 ευρώ».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «τον γράψανε ότι και καλά το πατίνι δεν μπορούσε να κυκλοφορεί σε αυτόν τον δρόμο βάσει του νέου κώδικα οδικής κυκλοφορίας και ότι δεν φόραγε κράνος, λάθος μας. Απ’ ό,τι είδα τα όρια ταχύτητας στον δρόμο που έγινε το συμβάν δεν υπερβαίνουν τα 50χλμ και ο νέος κώδικας που έψαξα λέει ότι μπορούνε μέχρι 50 χλμ».

Πηγή: newsbeast.gr