Στις φλόγες τυλίχτηκε εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαιοειδών στη ρωσική περιοχή Μπριάνσκ, μια πόλη 150 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.

«Εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαϊκών προϊόντων φλέγονται στη συνοικία Σουράζσκι. Συνεργεία πυροσβεστών και διασωστών βρίσκονται στο σημείο» δήλωσε στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ο Αλεξάντρ Μπογκομάζ. Ο κυβερνήτης δεν είπε τι μπορεί να προκάλεσε την φωτιά, διευκρίνισε όμως πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα. Τοπικά μέσα αναφέρουν ότι η εγκατάσταση χτυπήθηκε από drone.

Σε 4.000 τ.μ. η φωτιά

Σύμφωνα με τον Μπογκομάζ, η πυρκαγιά πλήττει μια περιοχή 1.800 τετραγωνικών μέτρων και τουλάχιστον 80 άτομα έχουν κινητοποιηθεί για να τη θέσουν υπό έλεγχο. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass μετέδωσε στη συνέχεια, επικαλούμενο τις υπηρεσίες διάσωσης, πως η πυρκαγιά έχει επεκταθεί σε μια ζώνη 4.000 τετραγωνικών μέτρων αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο το AFP.

Τον Οκτώβριο, εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαιοειδών κοντά στο Μπέλγκοροντ στη Ρωσία, επίσης στα σύνορα με την Ουκρανία, είχε βομβαρδιστεί από τις ουκρανικές δυνάμεις καθώς και ένας θερμοηλεκτρικός σταθμός στην ίδια περιοχή, με το τελευταίο αυτό πλήγμα να έχει προκαλέσει σημαντικές διακοπές ρεύματος.

Πηγή: newsbeast.gr