Βουλευτές της Ρωσίας κατέθεσαν νομοσχέδιο στην Κάτω Βουλή του Κοινοβουλίου και ζητούν να απαγορευτούν οι υιοθεσίες που πραγματοποιούνται στην χώρα από πολίτες που προέρχονται από «μη φιλικά κράτη».

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, οι συντάκτες του νομοσχεδίου τόνισαν ότι «το να στείλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε “μη φιλικές χώρες” είναι ένα πλήγμα για το μέλλον του έθνους». Παρόλα αυτά, επιτρέπει την άρση των απαγορεύσεων υιοθεσίας στο μέλλον εάν μια δεδομένη χώρα σταματήσει να πραγματοποιεί «μη φιλικές ενέργειες» κατά της Ρωσίας.

Σημειώνεται, ότι η Ρωσία απαγόρευσε προηγουμένως τις υιοθεσίες από Αμερικανούς πολίτες βάσει του αμφιλεγόμενου νόμου Ντίμα Γιακόβλεφ του 2012, που πήρε την ονομασία του από ένα παιδί από τη Ρωσία που πέθανε παραμελημένο λίγο μετά την υιοθεσία του από μια αμερικανική οικογένεια.

Επίσης, ο κατάλογος των μη φιλικών χωρών της Ρωσίας διευρύνθηκε αφού πολλά κράτη επέβαλαν κυρώσεις ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Πηγή: newsbeast.gr