Αίσθηση έχει προκαλέσει μία είδηση που έρχεται από τον Βόλο κι αφορά μία κοπέλα 12 ετών, η οποία προσπάθησε να αυτοκτονήσει λόγω σεξουαλικής παρενόχληση που είχε υποστεί και την έσωσαν τελευταία στιγμή η 11χρονη αδερφή της και μια φίλη της.

Όπως αναφέρει το e-thessalia.gr, το περιστατικό της απόπειρας αυτοκτονίας ήρθε στην επικαιρότητα πρόσφατα, στο πλαίσιο δικαστικής διερεύνησης υπόθεσης, στην οποία φέρεται να εμπλέκεται η ανήλικη ως θύμα και για την οποία έχει κατατεθεί συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Μάλιστα η εισαγγελέας έχει παραγγείλει και δεύτερη προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση. Σημειώνεται ότι η πρώτη προκαταρκτική εξέταση αφορά στην διερεύνηση των αδικημάτων της απόπειρας βιασμού κατ’ εξακολούθηση, της απόπειρας γενετήσιας πράξης με ανήλικο, που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας με χειρονομίες και προτάσεις, με παθούσα νεότερη των 12 ετών κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και προκαλούν σοκ, η 12χρονη φέρεται να αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή της τέλη του περασμένου Ιουνίου με κουζινομάχαιρο, το οποίο, όπως αναφέρεται σχετικά στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά, είχε μήκος 25 εκατοστά και ήταν οδοντωτό. Η αιτία της απόπειρας αυτοκτονίας ήταν συμβάν παρενόχλησης που φέρεται να είχε δεχθεί η ανήλικη, με το παιδί να φτάνει στην απόγνωση και κλαίγοντας, φέρεται να έγραψε σημείωμα στην αδερφή της, εξηγώντας της την πρόθεσή της να βάλει τέλος στη ζωή της. Αμέσως μετά με το κουζινομάχαιρο προσπάθησε να κόψει τον λαιμό της, στο δωμάτιο του σπιτιού της όπου βρισκόταν, όπως αναφέρεται σχετικά στην αναφορά, αλλά ως σωτήρας εμφανίστηκες η 11χρονη σήμερα αδερφή της και την απέτρεψε. Στην σωτηρία της φέρεται να έπαιξε ρόλο, σύμφωνα με τη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά και μία φίλη της, που της έστελνε μέχρι την τελευταία στιγμή, πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημά της, μηνύματα στο κινητό της τηλέφωνο.

Η απόπειρα αυτοκτονίας καταγράφηκε, σύμφωνα με τη μήνυση και στα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε η 12χρονη με τη φίλη της. Επίσης στη συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά αναφέρεται και γραπτό μήνυμα της 12χρονης προς την αδερφή της, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων: «Αυτό το γράφω, για να ξέρεις ότι μέχρι εδώ άντεξα… Καλύτερα να πεθάνω, παρά να συνεχίσω να ζω εδώ μέσα… Επίσης να πεις στους φίλους μου, ότι τους αγαπώ πολύ!».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η αυτοκτονία και μάλιστα ενός νέου ανθρώπου, συνδέεται με συναισθήματα θλίψης, απογοήτευσης, θυμού, που γρήγορα δίνουν τη θέση τους στην απόγνωση και την απελπισία, την αίσθηση αδιεξόδου. Είναι σύνθετο και πολυπαραγοντικό φαινόμενο, που δεν μπορεί εύκολα να αποδοθεί σε ένα αίτιο, καθώς αποτελεί τη συνισταμένη βιολογικών, ψυχολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Αυτό, που μπορεί με βεβαιότητα να υποστηριχθεί όμως είναι ότι στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων (90%) η αυτοκτονική συμπεριφορά υποκρύπτει κάποια ψυχική διαταραχή με προεξάρχουσα την κατάθλιψη και άλλες διαταραχές του συναισθήματος, ενώ ακολουθούν οι ψυχώσεις, η εξάρτηση από αλκοόλ ή άλλες ουσίες. Όσον αφορά στο προφίλ του ατόμου με αυξημένο κίνδυνο τέλεσης αυτοκτονίας περιλαμβάνει: Μοναχική διαβίωση και κοινωνική απομόνωση, απουσία υποστηρικτικού περιβάλλοντος, κατάθλιψη, σωματική νόσο, ιστορικό τυχόν προηγούμενης απόπειρας, στρεσογόνα γεγονότα ζωής (συνήθως σχετιζόμενα με απώλεια, θάνατος προσφιλούς προσώπου, απόλυση-ανεργία, χωρισμός).

Πηγή: newsbeast.gr