Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε τη Δευτέρα (8/8) πως η Ταϊβάν είναι τμήμα της Κίνας και πως η Κίνα διεξάγει κανονικά ναυτικά γυμνάσια στα δικά της ύδατα με ανοικτό, διαφανή και επαγγελματικό τρόπο.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν επίσης εκδώσει εγκαίρως σχετικές ανακοινώσεις, ευθυγραμμιζόμενες τόσο με το εσωτερικό όσο και με το διεθνές δίκαιο, δήλωσε στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο Ουάνγκ Ουενμπίν, εκπρόσωπος του υπουργείου.

Ο Ουάνγκ ερωτήθηκε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αν η συνέχιση των στρατιωτικών γυμνασίων από την Κίνα είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο και αν θα εκδοθεί νέα προειδοποίηση για τα πολιτικά πλοία και αεροσκάφη.

Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα νέες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν, νησί που το Πεκίνο θεωρεί μέρος της επικράτειάς του, έπειτα από προηγούμενα γυμνάσια που είχαν πραγματοποιήσει την περασμένη εβδομάδα, μετά την επίσκεψη της αμερικανίδας προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι.

Πηγή: newsbeast.gr