Υπάρχουν στέκια στην Αθήνα, αυθεντικά ποτάδικα, που στην κυριολεξία έχουν κάτι να σου πουν. Ιστορίες ενδιαφέρουσες να διηγηθούν, αλλά και εμπειρίες μοναδικές που προσφέρουν στους θαμώνες τους. Μόλις βρεθείς σε αυτά, σίγουρα και εσύ θα γίνεις ένας από αυτούς. Η ιδιαίτερη προσωπικότητά τους, μάλιστα, τα κάνει μοναδικά στο είδος τους -δύσκολα να συγκριθούν με άλλα.

Jazz in Jazz

Από τα στέκια στο Κολωνάκι που σίγουρα θα σας συστήσουν στην πιο ανεπιτήδευτη εκδοχή του. Πρόκειται για μπαρθρύλο, με το όνομά του να υποδηλώνει και την «αδυναμία» του. Οι λάτρεις της τζαζ, και όχι μόνο, εδώ θα βρείτε το στέκι της παρέας. Ένα μπαρ ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του κοντά στην πλατεία Δεξαμενής (Δεινοκράτους 4). Ένα αυθεντικό ποτάδικο που θα σας μυήσει στον υπέροχο κόσμο της τζαζ με μουσικές από τη δεκαετία του ‘20 μέχρι τη δεκαετία του ‘50.

Low Profile

To Low Profile Whiskey Bar, συγκεντρώνει τους λάτρεις του ουίσκι στον ατμοσφαιρικό του χώρο στη στοά Μπολάνη από το 2014 (μέχρι τότε το βρίσκαμε επί της Λυκαβηττού στο Κολωνάκι). Ένα αυθεντικό μπαρ που ευνοεί την κουβέντα και ξεχωρίζει για τον ενημερωμένο κατάλογο ουίσκι με σπάνιες και επιλεγμένες ετικέτες, κατηγοριοποιημένες βάσει της χώρας προέλευσής τους.

Ωραίες jazz μουσικές –η αγάπη του για τη jazz είναι έκδηλη και από τις φωτογραφίες των Miles Davis, Tom Waits και άλλων μετρ της jazz που βρίσκονται κρεμασμένες στους κόκκινους τοίχους του– συντροφεύουν τις στιγμές σας εδώ.

Αρχάγγελος

Λειτουργεί και πάλι, μετά τον αναπάντεχο χαμό του ιδιοκτήτη του (που ήταν και η ψυχή του μαγαζιού) σε τροχαίο, φιλοδοξώντας να θυμίσει κάτι από τις παλιές, καλές στιγμές που βίωνε κανείς σε αυτό το θρυλικό στέκι στο Μεταξουργείο (Κίμωνος 1). Οι δηθενιές στον Αρχάγγελο δεν χωράνε, γι αυτό και η εμπειρία που προσφέρει στους θαμώνες του, πλέον, είναι 100% αυθεντική.

Galaxy

Galaxy

Το μπαρ που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη νυχτερινή σκηνή της πόλης, βρίσκεται κρυμμένο στη στοά της Σταδίου και αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις των αυθεντικών ποτάδικων. Λειτουργεί από τη δεκαετία του ‘70 και ξεχωρίζει για τη ρετρό αισθητική και την κλασική του ατμόσφαιρα. Το ραντεβού με την παρέα δίνεται, συνήθως, στην ξύλινη μπάρα του -σημείο αναφοράς του Galaxy.

Ιπποπόταμος

Από τα ιστορικά στέκια της περιοχής, που αν και γεωγραφικά ανήκει στο Κολωνάκι, η φιλοσοφία και η αισθητική του θυμίζουν περισσότερο στέκια των Εξαρχείων. Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας -αποτελεί σταθερή αξία από το 1978- βρίσκεται στον πεζόδρομο των Δελφών και διαθέτει μια τέλεια μικρή αυλή και τραπέζια στον πεζόδρομο. Φιλοξενείται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό που χρονολογείται από 1903, ενώ η αισθητική του είναι τόσο απλή, λιτή και απέριττη που σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο Κολωνάκι.

Πηγή: newsbeast.gr