Αντίκες αξίας 200.000 δολαρίων έκλεψαν άγνωστοι από τα σκηνικά της ιστορικής δραματικής σειράς του Netflix, «The Crown». Λόγω της έρευνας για την κλοπή τα γυρίσματα της σειράς θα καθυστερήσουν.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι αντίκες έχουν κλαπεί και ελπίζουμε να βρεθούν και να επιστραφούν με ασφάλεια» ανέφερε εκπρόσωπος του Netflix.

Περισσότερα από 200 αντικείμενα αφαιρέθηκαν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πέμπτης σεζόν της σειράς, μεταξύ άλλων «Το Αυτοκρατορικό Αυγό της Στέψης» Fabergé του 1897 και ρωσικές εικόνες.

«Τα αντικείμενα που έχουν κλαπεί δεν είναι απαραίτητα στην καλύτερη κατάσταση»

Η διακοσμήτρια σκηνικών, Άλισον Χάρβεϊ δήλωσε στην Antiques Trade Gazette: «Τα αντικείμενα που έχουν κλαπεί δεν είναι απαραίτητα στην καλύτερη κατάσταση και επομένως έχουν περιορισμένη αξία για μεταπώληση. Ωστόσο, είναι πολύτιμα για την κινηματογραφική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νότιου Γιορκσάιρ είπε στο Variety ότι η αστυνομία κλήθηκε στις 4.30 μ.μ. την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου μετά από αναφορά κλοπής από οχήματα στην οδό Πάστουρς, στο Ντόνκαστερ.

Αναφέρθηκε ότι παραβιάστηκαν τρία οχήματα που περιείχαν σκηνικά που χρησιμοποιούνται σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές εκπομπές και παραλήφθηκαν διάφορα αντικείμενα. Οι έρευνες της αστυνομίας δεν έχουν μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Πηγή: newsbeast.gr