Καταγγελία για «απαράδεκτη προσαγωγή», μέλους του κόμματος και εκλεγμένου συνδικαλιστή του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Ιωαννίνων, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, για «υποτιθέμενη εξακρίβωση στοιχείων στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων», κάνει λόγο το ΚΚΕ. Μάλιστα, σημειώνει πως αυτά συνέβησαν παρόλο που ο εν λόγω άνδρας «επέδειξε αστυνομική ταυτότητα και το απαραίτητο μήνυμα μετακίνησης».

«Η προσαγωγή έγινε από δυνάμεις των ΜΑΤ που ειδικεύονται στην καταστολή», τονίζεται σε ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Αναφέρεται ότι «ο συνδικαλιστής απειλήθηκε κατά την προσαγωγή από τα όργανα της Αστυνομίας, λέγοντάς του “ξέρουμε ποιος είσαι και τι κάνεις… είσαι τυχερός που δεν σε πιάσαμε χθες… την επόμενη φορά δεν θα είναι έτσι, θα σε βρούμε…”, με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκράτησή του» προσθέτοντας ότι ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής «είχε δεχτεί την αναίτια και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής, την προηγούμενη μέρα, στην εκδήλωση της 17ης Νοέμβρη και προσήχθη την επόμενη, προφανώς μετά από παρακολούθηση».

«Ο αυταρχικός κατήφορος έρχεται μια μέρα μετά το όργιο αστυνομικής βίας και καταστολής στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων και των φοιτητικών συλλόγων της πόλης για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Υπήρξε μάλιστα και αστυνομικός που δήλωνε Χρυσαυγίτης κι επιτέθηκε με απαράδεκτους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς σε διαδηλωτή», προσθέτει μεταξύ άλλων το ΚΚΕ.

«Η προσπάθεια να μπουν οι λαϊκοί αγώνες στο “γύψο”, για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα, δεν θα περάσει. Θα φάνε τα μούτρα τους για ακόμη μια φορά. Κάθε προσπάθεια εκφοβισμού, τρομοκράτησης, αυταρχισμού θα πέσει στο κενό. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη και πρέπει να λογοδοτήσει με τίνος εντολές ασκούνται τέτοιες πρακτικές», σημειώνει επίσης.

Πηγή: newsbeast.gr